EkonomiTürkiye Gündemi

Merakla Beklenen Enflasyon Oranları Açıklandı

Memur ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon oranları belli oldu. 5 Aylık enflasyon oranlarının detayları bu haberde...

Merakla Beklenen Enflasyon Oranları Açıklandı

Kasım ayında açıklanan enflasyon verileri, memur ve emeklilerin 2024 yılında alacakları zam oranlarını belirleme sürecini başlattı. Memur ve emeklilerin merakla beklediği enflasyon oranları belli oldu.

Memur ve Emeklilerin 2024 Yılı Zam Oranları Şekilleniyor

Kasım ayında enflasyonun yüzde 3,28 artış göstermesi, yıllık bazda ise yüzde 61,98’e ulaşmasıyla birlikte, memur ve emeklilerin 2024 maaş zamları için kritik bir dönem başlamış oldu.

Temmuz ayında yüzde 6’lık sözleşme zammını alan memur ve emekliler, bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacaklar. Toplu sözleşme gereği Ocak ayında yüzde 15 zam alacak olan memur ve memur emeklileri, 5 aylık enflasyon oranı olan yüzde 33,65’i dikkate alarak zam oranlarını belirleyecekler. Bu hesaplamalarla memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı şimdiden yüzde 42,65 olarak şekillenmiş durumda. Aralık ayı verileri eklenmesiyle birlikte zam oranının yüzde 45-50 bandında olması bekleniyor.

Memur ve emekliler için enflasyonun belirleyici olacağı 2024 yılı zam süreci, kamu çalışanları ve emekliler tarafından yakından takip ediliyor.

 

İHA

Genel Kurul Gündeminde Ekonomi Odaklı Kanun Teklifi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu