GündemEğitim

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ

Sevgili Gençler bugün ‘Gençlik’ sayfamızda İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri konuğumuz oldular. Meslek lisesindeki eğitimi anlatan gençler okullarını çok seviyorlar.

Mesleki alanda eğitim veren okullara ilgi her geçen gün artıyor. Öğrenciler kendi branşlarında eğitim alırken, mezun olduktan sonra da kendi alanlarında rahatlıkla iş bulabiliyorlar. Devlet desteğiyle de öne çıkan meslek liseleri, sanayi için de kalifiye eleman ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor. İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Gıda Teknolojileri’nden Maatbaya kadar pek çok alan bulunuyor. Okullarını çok sevdiklerini söyleyen öğrenciler düşüncelerini paylaştılar.

Dsc0203 E1554364032548
Batuhan Çakar:Ben okulumu çok seviyorum. Diğer okullara göre çok daha avantajlıyız. Çünkü pek çok bilgiyi rahatlıkla öğrenebiliyoruz. Biz mezun olduktan sonra kendi alanımızda bir yerde rahatlıkla çalışabiliriz. Ama düz lise mezunları üniversiteye gitmek zorundalar. Kültür derslerini diğer liselere göre az alsak da aslında herşey kendimizi geliştirmekle alakalı. Kendimizi ne kadar geliştirirsek o kadar başarılı oluruz.

Dsc0205 E1554364087256
Mehmet Can Çalt: Bizim okulumuz diğer düz liselere göre daha avantajlı. Çünkü meslek eğitimi de alıyoruz. Mesela ben Gıda Teknolojileri sınıfında okuyorum. Alanımda çok bilgi öğreniyorum. Öğretmenlerimiz de çok iyiler. Bilmediğimiz pek çok bilgiye okulda erişiyoruz. Okulumuzdan mezun olduğumuzda iş bulma olanağımız da çok yüksek. Bu da bize kazandırılan bir başka özellik.

Dsc0213 E1554364142224
Sefa Karabulut: Ben İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuduğum için çok mutluyum. Okulumuzun bize kazandırdığı çok önemli kazanımlar var. Mesela alanımızla ilgili her konuda bilgi sahibi oluyoruz. İlerde üniversiteye gitmesek bile bir yerde işe başlayıp çok iyi paralar kazanabiliriz. Çünkü düz lisede okuyan arkadaşlara göre hayata 1-0 önde başlamış oluyoruz. Bu da bizim en büyük şansımız.

Dsc0207 E1554364205767
İrem Nur Karatepe: Ben okulumu çok seviyorum. Okulda bize çok güzel bilgiler öğretiyorlar. Bu nedenle çok şanslıyız. Ayrıca öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı da çok seviyorum. Birlikte çok güzel anlaşıyoruz. Ben iyi ki İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeyim. Bu nedenle çok mutluyum. Bölümün ise Gıda Teknolojileri. Kendi bölümüme de severek gidiyorum.

Ahmet Yalçın: Ben okulumu çok seviyorum. Okulumuzda mesleki bir eğitim alıyoruz. Meslek liseleri düz liselere göre daha kötü gibi görünüyor ama aslında çok daha iyi ve avantajlı. Çünkü onlardan daha çok bilgi sahibi oluyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. İş bulma olanaklarımız da çok yüksek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu