Gündemİlçe Haberleri

Messi ‘ den Vefa Örneği

Messi ‘ den vefa örneği. İki yıl önce bırakılan ve mahalle halkı tarafından bakılıp beslenen sokak köpeğine bölge sakinleri “Messi” adını vermişti. Mahallenin köpeği olan Messi yaptığı davranışla herkesi şaşırtmaya devam ediyor.

 

Messi ‘ den vefa örneği. Messi Manyas’ın Akçaova Mahallesi’n de yaşıyor. Mahalleli tarafından çok sevilen Messi yaptığı davranışla da herkesi şaşırtıyor.Messi, mahalledeki tüm cenazelere katılması ile tanınıyor.

 

2 25

 

Akçaova Mahallesi Muhtarı Bahattin Doğrul, “Messi iki yıldan beri mahallemizden kim vefat ettiyse salanın okunmasıyla birlikte soluğu cenaze evinde alıyor. Helallik alınıp, dua ederken bekliyor ve sonrasında bizimle birlikte mezarlığa kadar geliyor. Cenaze defnedilene kadar oradan ayrılmıyor. Defin işleminden sonra da cemaatle beraber mezarlıktan ayrılıyor. Mahalle içerisinde dolaşmayı sürdürüyor. Biz zaten cenazelerimizde Messi’yi göremezsek telaşeye kapılıyoruz. Ancak o bir yerlerden çıkıp cenazeye yetişiyor.” dedi.

 

Backup Of Backup Of Elif 2

Sokak köpeğinin mahalledeki tüm cenazelere katılması mahalle halkı tarafından ilgiyle karşılanıyor. İHA’nın haberine göre halk, Messi’nin bu hareketini vefa örneği olarak değerlendiriyor.

 

D 2

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Manyas Hakkında

Kuzeyinde Bandırma, batı ve kuzeybatısında Gönen, güneyinde Balıkesir il merkezi, güneydoğusunda Susurluk ve güneybatısında Balya ilçeleri ile çevrilidir. Marmara Bölgesi’nin güneyinde yer alıp, sanayi kuruluşlarıyla henüz fazla kirlenmemiştir. İlçenin kuzeyinde bulunan Manyas Kuşgölü idari olarak Bandırma ilçesine bağlıdır.

Manyas’ın en eski sakinleri, coğrafyacı Strabon’a göre Dolionlar’dır. Apollodorus da Strabon gibi, Dolionlar’ın Daskyleion’ya kadar uzanan Aesepus, Gönen-Karacabey, Rindakos, Mustafakemalpaşa ve Adranos Çayı (Kocaçay) arasındaki bölgede oturduklarını belirtir. İlçe merkezinin güneydoğusunda yer alan Soğuksu köyünde kurulu olan Eski Manyas’ın Antik Çağdaki adı Poimanenon’dur. Bugünkü ilçe merkezi sonraki bir tarihte kurulmuştur. Bu bölgenin içine aldığı Ergili mevkiinde 1952 yılında ilk arkeolojik araştırma oldu. 7. yüzyıla ait proto-korinth sekaya peos parçaları ele geçti. Ayrıca 6. yüzyıla ait Doğu Yunan seramik parçaları elde edilir. Hatta ani döküntü toprak içinde ahanenit buhullası bulunur. Bununla birlikte böylece bu yerlerin bir zamanlar İranlılar’a ait bir merkez olduğuna dair bir işarete rastlanır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu