Gündemİlçe Haberleri

Meteorolojiden Balıkesir’in Tüm İlçeleri İçin Uyarı

Meteoroloji, genel müdürlüğü Balıkesir'in tüm ilçeleri için yağış uyarısı yaptı.

Meteorolojiden Balıkesir’in Tüm İlçeleri İçin Uyarı

Meteorolojiden Balıkesir'in Tüm İlçeleri İçin Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün itibariyle Balıkesir’in tüm ilçeleri için yoğun yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Edremit Körfezi çevre ilçelerinde (Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Gömeç, Havran) akşam saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve şiddetli yağışların etkili olması bekleniyor. Aynı zamanda Balıkesir’in Merkezi ile kuzey ve doğu ilçelerinde (Karesi, Altıeylül, Manyas, Bandırma, Erdek, Marmara, Gönen, Balya, İvrindi, Savaştepe, Susurluk, Kepsut, Bigadiç, Dursunbey, Sındırgı) ise kuvvetli yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülecek.

Meteoroloji’den Gelen Açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 15.01.2024 akşam saatlerinden itibaren Edremit Körfezi çevre ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m²); Balıkesir’in Merkezi ile kuzey ve doğu ilçelerinde ise kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Meteorolojiden Balikesirin Tum Ilceleri Icin Uyari 1

Yetkililer Dikkatli Olmaya Çağırdı

Halkın, sel, su baskını ve ulaşımda olası aksamalara karşı dikkatli olmaları ve meteorolojik uyarılara uymaları önemle vurgulandı. Yetkililer, özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların gerekli tedbirleri alarak güvenli bölgelere yönelmeleri konusunda uyardı.

Haber Merkezi

Balıkesir Pazar Sabahına Yağmurlu Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu