İlçe HaberleriSiyaset

Mezar Başında Gerginlik! Ok Açıklama Yaptı

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 18 Mart Programında Yaşanan Gerginlik Hakkında Konuştu. Ok yaşanan olayları şu sözlerle anlattı:

Mezar Başında Gerginlik! Ok Açıklama Yaptı

Mezar Basinda Gerginlik Ok Aciklama Yapti 1

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 18 Mart programı çerçevesinde Havran’daki Seyit Onbaşı mezarında CHP Milletvekili Serkan Sarı ve CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Akın ile arasında yaşanan gergin anları açıkladı. Ok, yaşanan olayları şu sözlerle anlattı:

Kim Daha Atatürkçü Tartışması

“Milletvekili Ok; kimsenin kendisini Atatürkçülüğü ile sınayamayacağını bildirerek şunları söyledi: ‘Protokol anıt mezarlara karanfillerini bıraktı, dua yapıldı ve kaymakam, vali yardımcısı ve ben dışarı çıktık. Mezarlığın dışına çıktık. Serkan Sarı ve Ahmet Akın kalabalık bir grup halinde, danışmanın ve ben varım sadece başka hiçbir partili yok hışımla üstümüze gelerek bizi Atatürkçü olmamakla, Atatürk’ü savunmamakla azarlarcasına itham etmeye başladı. Ben de kendisine en az onlar kadar hatta onlardan daha fazla Atatürkçü olduğumuzu söyledim. ‘Yok bizden fazla olamazsınız’ dedi. Öyleyse bir alet varsa ölç aleti görelim dedim. Ama buna rağmen saldırmaya, hiddetli bir şekilde, yüksek sesle saldırmaya devam etti. Böyle olunca biz de kendimizi savunmaya ve alttan almaya devam ediyoruz.‘”

“Bu ne biçim Atatürkçülük”

İsmail Ok, tartışmanın devam ettiğini belirterek şunları ekledi: “Bu sefer bende Atatürk’ü arkasına alarak provoke etmeye çalışıyorsunuz ama başta İstanbul olmak üzere PKK’nın siyasi uzantısı HDP şimdiki adıyla DEM’in adaylarını CHP listelerinden gösteriyorsunuz bu ne biçim Atatürkçülük dedim.” Yaşanan gerginlik, bölgedeki siyasi atmosferin gerilimini de gözler önüne serdi. Konuyla ilgili CHP’den henüz bir açıklama gelmedi.

Haber: AA

Balıkesir Anketi Geldi Kimse Bu Farkı Beklemiyordu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu