Gündemİlçe Haberleri

Milletvekili Aytekin “Fatura Edremit’e Kesiliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ensar Aytekin, Edremit’te bir açıklama yaptı. Edremit’te arıtma tesisinin çözüme kavuşmaması ile ilgili, “Büyükşehir Belediyesi masal anlatıyor” dedi.

 

Milletvekili Aytekin “Fatura Edremit’e Kesiliyor”… Edremit’te arıtmanın biran önce yapılmasının önemine değinen Milletvekili Aytekin, “Arıtma tesisi ve çözülmeyen kanalizasyon sorunu hemen çözülmeli” dedi. Körfez Siteler Birliği tarafından da basın açıklaması ile ayrıca dile getirilen bu konunun üzerinde durdu.

Milletvekili Aytekin “Fatura Edremit’e Kesiliyor”

Tarım Arazilerine El Koyacağız Diyemiyorlar!

Milletvekili, “Edremit körfezinde Büyükşehir Belediyesinin yapamadığı ve halkın karşısına çıkıp “biz bu arıtmayı Çıkrıkçı ve Bostanlı köylülerinin tarım arazilerine el koyup yapacağız” diyemediği arıtma tesisinin faturasını Edremit Belediyesine kesmeye çalışan zihniyeti anlattık ”dedi. Ayrıca, Burnumuzun dibindeki Antandros antik kentinde 2700 yıl önce yapılabilen kanalizasyon 21. Yüzyılda hala yapılamamışsa bunun sebebi bizatihi iktidarın ve yerel odaklarının sorumluluğudur ” dedi.

Milletvekili Aytekin “Fatura Edremit’e Kesiliyor”

Tarım arazileri;

Tapuda niteliği tarla olan bir taşınmazın imara açılması ancak arsa niteliğini kazanması ile mümkün olup bu durum için de cins değişikliği işleminin yapılması gerekmektedir. Cins değişikliği için tarlanın; 1/1000 ölçekli imar planı içinde kalması ve yapılaşmaya açık bir fonksiyona sahip olması gerekmektedir.

Arsa tarım arazisi midir?

Bu araziler bağ, bahçe, tarla, zeytinlik, harım vb. olarak farklı isimlerle adlandırılabilirler. Ancak tarım arazileri de zamanla imar alanları içinde kalma ihtimali var. Ayrıca, yapılaşma şartlarına sahip olabilirler. Bu durumda vasıfları değişerek “arsa” niteliğine kavuşabilir.

Tarım Arazisi;

İlk dört sınıf işlemeli tarıma uygun olup, V. , VI., VII. ve VIII. sınıf araziler yalnız mera, orman ve doğal hayata uygundur ve işlemeli tarım için kullanılamaz. Arazi yetenek sınıflamasının temel amacı toprak korumaya yöneliktir.

Tarım arazisi;

Hazine arazisi kiralama işlemi, Resmi Gazete’de yayımlanan tarım arazilerinin kullanımı tebliğinin ardından netlik kazandı. Buna göre tarım arazileri 10 yıl süreyle kiralık olacak.

….Milletvekili Aytekin “Fatura Edremit’e Kesiliyor”…

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu