İlçe HaberleriSiyaset

Milletvekili Canbey’den Aile ve Medya Hakkında Açıklamalar

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM Genel Kurulu'nda ailenin önemini vurgulayarak, RTÜK'ün aile kurumunu korumaya yönelik adımlarını anlattı. Canbey, medya aracılığıyla aileye zarar veren yayınlara karşı mücadele ettiklerini belirtti.

Milletvekili Canbey’den Aile ve Medya Hakkında Açıklamalar

Milletvekili Canbeyden Aile Ve Medya Hakkinda Aciklamalar 1
Milletvekili Canbey’Den Aile Ve Medya Hakkında Açıklamalar

“Güçlü Bir Millet, Güçlü Bir Aileden Oluşur!”

TBMM Genel Kurul’unda söz alan Dr. Mustafa Canbey, ailenin öneminden bahsetti. Canbey; “Güçlü bir millet, güçlü bir aileden oluşur! Bu bakımdan, aile, toplumun çelik çekirdeği, özü, nüvesi, güç kaynağıdır! Dil, ailede öğrenilir. Ahlak, ailede kuşanılır. İnanç, ailede yerleşir. Milli şuur, ailede kazanılır. Merhamet, şefkat, hürmet, sevgi ailede edinilir, karakter burada şekillenir. Kimlik, ailede inşa edilir. Çocukları, çağın marazlarından koruyan kalkan yine ailedir. Devletimizin vazifelerinin başında da aile kurumunun muhafazası gelir. Anayasamızın 41. maddesi çok açık ve nettir; ‘Aile, Türk toplumunun temelidir!’” ifadelerini kullandı.

“Aile Ve Gençlik Fonu” İle Yeni Evlenecek Gençlerimize 150 Bin Lira Faizsiz Kredi Verilmesini Sağladık.”

Aile kurumunun güçlendirilmesi için yapılan çalışmaları sıralayan Dr. Mustafa Canbey; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak son 21 yılda aile kurumunu güçlendirmek için önemli çalışmalar yaptık; İlk kez 2011’de Aile Bakanlığını hayata geçirdik. Doğum yardımı uygulamasını başlattık. Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi amacıyla 2016’da “Çeyiz Hesabı” uygulamasını başlattık. “Aile Eğitim Programı” ile ülkemiz genelinde 924 eğitici ile 3 buçuk milyon kişiye aile eğitimi verdik. “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” hazırladık. “Aile Danışmanlığı” hizmetini başlattık. Ülkemiz genelinde 100 bin başvuruya ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduk. “Aile ve Gençlik Fonu” ile yeni evlenecek gençlerimize 150 bin lira faizsiz kredi verilmesini sağladık.” dedi.

“Türkiye Yüzyılı Vizyonlarımıza” Ulaşılabilmesi Ancak Güçlü Bir Aile Yapısıyla Mümkündür

Medya yoluyla aile kurumuna zarar veren yayınlarla da mücadele içerisinde olduklarını söyleyen Dr. Mustafa Canbey; “Ailenin korunması ilkesine aykırı yayınlar yapan “Evlenme Programlarına” RTÜK aracılığıyla son verildi. Ayrıca yaptığımız kanuni değişikliklerle medya hizmet sağlayıcılara birçok kez idari para cezası, program durdurma ve lisans iptali müeyyidesi uygulandı ve uygulanmaya da devam ediyor. Ancak, RTÜK’ün 6112 sayılı Kanun’un 6’ncı maddesi hükmü uyarınca, yayın kuruluşlarının ne tür yayınları hangi şekilde yapacakları konusu, editoryal bağımsızlık kapsamında olup, Üst Kurul’un programlara yayınlanmadan önce herhangi bir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmamaktadır.

Yayınlar, Üst Kurul uzmanlarınca titizlikle takip edilmekte ve Kanun hükümlerine aykırı yayınlar için rapor düzenlenmektedir. Bu raporlar değerlendirilerek, aynı Kanunun 32’nci maddesi hükümlerine göre kuruluşlara uyarı, idari para cezası, program durdurma, geçici yayın durdurma ve yayın lisansı iptali cezası şeklinde müeyyideler, hukuki sürecin tamamlanması ile uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

AK Parti’nin Seçim Stratejisi: Hedef 1393

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu