Gündemİlçe Haberleri

Milletvekili Dalgın İçişleri Bakanına ‘Depremi’ Sordu

Balıkesir Milletvekili ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, 6 Şubat Depremleri'yle ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Eski Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yönelik soru önergesi verdi.

Milletvekili Dalgın İçişleri Bakanına ‘Depremi’ Sordu

Deva Partili Dalgin Aricilik Sektorune Dikkat Cekti 1
Milletvekili Dalgın İçişleri Bakanına ‘Depremi’ Sordu

Murat Kurum’un Şok Açıklamaları Yeniden Gündemde!

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, katıldığı bir televizyon programında 6 Şubat Depremleri hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Eski Bakanı Murat Kurum’un çarpıcı açıklamalarını gündeme taşıdı. Kurum’un, “130 bin canımız gitmiş. 11 ilde deprem oldu, İstanbul 11 ile yetişir” sözleri, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Dalgın’dan İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya Sorular!

DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Eski Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya depremle ilgili sorular yöneltti. Dalgın, “6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kaybeden kaç vatandaşımız vardır?” sorusunu sordu ve deprem bölgesinde bulunan ancak artık sinyal alınamayan GSM abonesi ve kullanılmayan kredi kartı sayısını sordu. Ayrıca, cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan depremlerde toplam kaç vatandaşın hayatını kaybettiğini sorularına ekledi.

Dalgın, Kurum’un Sözleriyle İlgili Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu!

Burak Dalgın, Murat Kurum’un televizyon programındaki sözlerinin kamuoyunda yeniden tartışma yaratmasına dikkat çekerek, “Kamuoyunda 6 Şubat 2023 depremlerindeki kayıplarımızın sayısı konusundaki tartışmaları ve soru işaretlerini yeniden gündeme getirdiğini” ifade etti. Dalgın, İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya yöneltilen soruların, depremin etkileri ve kayıplarıyla ilgili şeffaflığı artırmayı amaçladığını belirtti.

Haber: Bülten

Burak Dalgın’dan Hükümete Kırık Karne

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu