Dünyadan Haberler

Apple’ın AB Planlarına Teknoloji Devlerinden Tepki

Mark Zuckerberg ile Apple Arasındaki Gerilim Artıyor! Meta, Apple’ın AB’deki iPhone Uygulama Mağazası Fikrine Sıcak Bakmıyor

Apple’ın AB Planlarına Teknoloji Devlerinden Tepki

Apple, Avrupa Birliği’nde alternatif bir iPhone uygulama mağazası açma kararı aldı, ancak önerilen koşullar, özellikle Meta (eski adıyla Facebook) gibi teknoloji şirketlerini rahatsız etti.

Apple, geçtiğimiz ay Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA) mevzuatına uyum sağlamak amacıyla değişiklik önerdi, ancak bu öneri bazı teknoloji şirketlerinden beklediği destekle karşılanmadı.

Apple'In Ab Planlarına Teknoloji Devlerinden Tepki

İlgili Makaleler

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, perşembe günü düzenlenen bir etkinlikte konuyla ilgili olarak geliştiricilerin Apple’ın AB’deki yeni şartlarını kabul edip etmeyeceklerinden şüpheli olduğunu belirtti.

Zuckerberg şunları söyledi: “Apple olayının bizim için bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Çünkü bunu uygulama şekliyle herhangi bir geliştiricinin sahip olduğu alternatif uygulama mağazalarına girmeyi seçmesi beni çok şaşırttı. Bunu o kadar külfetli hale getirdiler ki ve bence AB düzenlemelerinin amacına o kadar aykırı.”

Apple’ın önerisi, AB’deki geliştiricilerin App Store üzerinden yapılan her satış için alınan geleneksel %30’luk komisyonu %17’ye kadar düşürmesine izin veriyor. Ancak bu modeli seçen şirketler, uygulamaları 1 milyondan fazla kurulum aldıktan sonra yıllık kurulum başına 0,50 Euro tutarında Temel Teknoloji Ücreti (CTF) ödemek zorunda kalacaklar. Bu durum, bazı teknoloji şirketlerinin Apple’a App Store’dan daha fazla ödeme yapacaklarını düşünmelerine neden oldu.

Apple'In Ab Planlarına Teknoloji Devlerinden Tepki

Meta CEO’su Zuckerberg, Apple’ın önerdiği değişikliklere dair şüphelerini dile getirirken, diğer şirketler arasında Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Microsoft, Spotify ve Mozilla gibi isimler de Apple’ın tekliflerine karşı çıkanlar arasında yer alıyor.

 

 

Haber: Bülten

Türkiye’nin Yerli ve Milli Yapay Zekası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu