TeknolojiGündem

Türkiye’nin Yerli ve Milli Yapay Zekası

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yazılım ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirdiği MAIN adlı yerli yapay zeka platformunu tanıttı.

Türkiye’nin Yerli ve Milli Yapay Zekası

HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yazılım ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirdiği MAIN adlı yerli yapay zeka platformunu tanıttı. Türkçe tabanlı olan MAIN, kurumların kendi iç ağlarında çalışan ve kendi verilerinden beslenen bir yapay zeka platformu olarak öne çıkıyor. Veri güvenliğine büyük önem veren MAIN, açık kaynak kodlu olarak geliştirilmiş olup, tamamen yerli verilere dayanıyor. Bu platform, kurumların verilerini dışarı çıkarmadan kullanarak yapay zeka uygulamaları geliştirmelerine olanak tanıyor.

Türkiye'Nin Yerli Ve Milli Yapay Zekası

MAIN’in kullanım alanları arasında dil öğrenme, akıl yürütme, algılama ve planlama sistemleri bulunuyor. Açık kaynak teknolojisi kullanılarak geliştirilen bu platform, Havelsan ve kamu kurumlarında ilk olarak kullanılacak ve yerli girişimler tarafından da kullanılabilir olacak.

Platformun çeşitli kullanım alanları arasında mevzuatla ilgili soruların cevaplandırılması, kurumların sınav soruları hazırlarken soru havuzundaki soruları kullanarak sınav hazırlanması, mülakatlarda kullanılması, kurum personellerinin işlerini kolaylaştırma, CİMER’e gelen şikayetlere cevaplandırma gibi görevler bulunuyor.

 

 

Haber: Bülten

Musk: İlk Beyin Çipi İmplantı Başarıyla Gerçekleştirildi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu