TeknolojiDünyadan Haberler

Musk: İlk Beyin Çipi İmplantı Başarıyla Gerçekleştirildi

ABD merkezli nöroteknoloji şirketi Neuralink'in kurucusu Elon Musk, nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi amaçlayan beyin çipinin ilk kez bir insana başarıyla yerleştirildiğini duyurdu.

Musk: İlk Beyin Çipi İmplantı Başarıyla Gerçekleştirildi

ABD merkezli nöroteknoloji şirketi Neuralink’in kurucusu Elon Musk, nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi amaçlayan beyin çipinin ilk kez bir insana başarıyla yerleştirildiğini duyurdu. Musk, X sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, implantın bir kişiye başarıyla yerleştirildiğini ve iyileşme sürecinin umut verici olduğunu belirtti.

Neuralink’in ilk ürünü olan çipin adını “Telepati” olarak açıklayan Musk, bu çipin kullanıcıların sadece düşünerek telefon, bilgisayar ve diğer cihazları kontrol etmelerini sağladığını söyledi. Özellikle uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybetmiş bireylerin iletişim yeteneklerini artırmayı hedefleyen çipin, felç ve körlük gibi nörolojik sorunları tedavi etme potansiyeli taşıdığı ifade edildi.

Neuralink, beyin çipi projesini insanlar üzerinde test etme izni alarak Mayıs 2023’te denemelere başladığını duyurmuştu. Daha önce maymunlar üzerinde başarılı sonuçlar elde edilen bu teknolojinin, beyindeki sinyalleri okuyarak cihazlara iletebildiği belirtilmişti.

Elon Musk ve Neuralink ekibi, geliştirdikleri mikroçiplerin beyne yerleştirilmesiyle nörolojik hastalıkları tedavi etmeyi ve engellilere daha iyi bir yaşam kalitesi sunmayı amaçlıyor.

 

 

Haber: Bülten

Kuzey Kore lideri Kim seyir füzesinin test atışını denetledi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu