Dünyadan Haberler

Geceleri Dondurma Yemek Yasaklanıyor!

Milan, yeni bir yasa teklifiyle gece yarısından sonra dondurma, pizza ve diğer paket yiyeceklerin yasaklanmasını öngörüyor.

Geceleri Dondurma Yemek Yasaklanıyor!

Milan, yeni bir yasa teklifiyle gece yarısından sonra dondurma, pizza ve diğer paket yiyeceklerin yasaklanmasını öngörüyor. Belediye, şehir sakinlerinin huzurunu korumak amacıyla bu adımı atmaya hazırlanıyor.

Huzur ve Sükunet ile Sosyal Denge Arayışı

Teklif, sokaklarda gürültülü grupları azaltmak ve yerel halkın huzurunu sağlamak için gece geç saatlerde sokak yiyeceklerini ve içeceklerini yasaklayacak. Yerel yönetim, teklifin Mayıs ayında yürürlüğe girmesini ve Kasım ayına kadar devam etmesini planlıyor. Ancak, bu yasa teklifi, Milan’ın geçmişte benzer önlemler denemesinden sonra ilk değil.

12 bölgeyi kapsayan teklifte ise Nolo, Lazzaretto, Melzo, Isola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese ve Darsena-Navigli bölgeleri yer alıyor.

2013’teki Benzer Girişim

2013’te benzer bir girişimde bulunan belediye başkanı, şiddetli tepkilerin ardından bu planı terk etmek zorunda kalmıştı. Şehrin sakinleri, yeni yasa teklifiyle ilgili itirazlarını ve değişiklik önerilerini Mayıs ayına kadar iletmeleri gerekiyor.

 

Haber: Bülten

Biden’in 1915 Açıklamasına Dışişleri’nden Sert Tepki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu