GündemTürkiye Gündemi

Milletvekili Yayman ‘İnternet Medyasının Derdi Benim Derdimdir’

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'ı ziyaret etti.

Milletvekili Yayman ‘İnternet Medyasının Derdi Benim Derdimdir’

Milletvekili Yayman Internet Medyasinin Derdi Benim Derdimdir 1

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Yayman, gazetecilerin ve internet medyasının karşılaştığı zorlukları benimsediğini ve destek verdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan bir kararnameyle resmen kurulan Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 81 ilde ve 20 ülkede faaliyet gösteren binlerce üyeden oluşan bir birlik haline geldi. Bu önemli birliğin heyeti, TBMM’de Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ile bir araya geldi.

Milletvekili Yayman Internet Medyasinin Derdi Benim Derdimdir 2

“Dijital çok önemli”

Yayman, dijital medyanın gazetecilik alanında giderek daha büyük bir rol oynadığını vurgulayarak, “Dijital çok önemli, bu konuyu açıklamaya bile gerek yok. New York Times gibi köklü gazetelerin bile dijital platforma geçtiği ve internet üzerinden yayın yaptığı bir dönemde, kişiselleşen medyanın geldiği noktada ne kadar doğru bir iş yaptığınızı görmek açıkça ortaya çıkmaktadır. İnternet medyasının kimlik kazanması önemli bir adım oldu. Basın yasası güncellendi. Günümüzde gazetecilik mesleği, diğer mesleklerin önemini kaybetmesine rağmen daha da önemli hale gelmeye devam edecek.” dedi. // Milletvekili Yayman ‘İnternet Medyasının Derdi Benim Derdimdir’

Milletvekili Yayman Internet Medyasinin Derdi Benim Derdimdir 3

“Bu, Cumhurbaşkanı’mızın bize olan güvenini yansıtmaktadır”

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, birliklerinin çalışmaları hakkında bilgi verirken, “Biz, ayaklarımızı yere sağlam basabilmek için Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne başvurduk. Türkiye’de benzeri olmayan bir girişimle 104 kurucu üye ile birlik oluşturduk. Türkiye’de Cumhuriyet döneminden bu yana 52 birlik kuruldu, ve biz 53. birlik olarak bu alanda yer aldık. Bu, Cumhurbaşkanı’mızın bize olan güvenini yansıtmaktadır ve kendisine teşekkür ediyoruz. Ülkemizin dört bir yanında temsilcilerimiz bulunmaktadır ve en iyi gazetecileri bir araya getirme amacı güdüyoruz, bu da internet haber siteleri üzerinden gerçekleşiyor.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Milletvekili Yayman ‘İnternet Medyasının Derdi Benim Derdimdir’

İlginizi çekebilir; İnternet Haber Siteleri İnce Elenip Sık Dokunacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu