EğitimGündem

Milli Eğitim Bakanlığı: “Destekleme ve Yetiştirme Kursları”

Millî Eğitim Bakanlığı’ndaki görevli, 2023-2024 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına (DYK) ilişkin kılavuzu yayımladı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı: “Destekleme ve Yetiştirme Kursları”… Millî Eğitim Bakanlığı’nca 2023-2024 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları gerçekleşecek. Kurslara ilişkin kılavuz hazır duruma geldi. Hazır duruma gelen kılavuza göre, Bakanlığa bağlı resmî ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri yarar sağlayacak. Ayrıca, örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik de destekleme ve yetiştirme kursları açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı: &Quot;Destekleme Ve Yetiştirme Kursları&Quot;

Hangi Sınıf Öğrencileri Kapsayacak ?

MEB çalışanları, 2023-2024 eğitim öğretim yılı DYK’ ya ilişkin kılavuzu yayımladı. Buna göre, Bakanlığa bağlı resmî ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12’nci sınıf öğrencileri yarar sağlayacak. Dahası, örgün ve açık öğretim mezun öğrencilere yönelik de kurslar olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı: &Quot;Destekleme Ve Yetiştirme Kursları&Quot;

Yabancı Uyruklu Öğrencilerde Katılım Sağlayacak

Uluslararası Anadolu imam hatip liseleri ve uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 9’uncu sınıfında öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler de ihtiyaç doğrultusunda Türkçe dersinden başvuru yapacak.

Özel Okul Öğretmenleri de Kurslarda Görev Alacak

Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi özel okullarda çalışan öğretmenler de destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alacak. Özel okul öğretmenleri, “https://e-kurs.meb.gov.tr” internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvuru yapacak. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlere ait olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı: &Quot;Destekleme Ve Yetiştirme Kursları&Quot;

Rehber Öğretmen Görevli Olacak

Kurslarla ilgili ölçme ve değerlendirme süreçlerinin takibi,
öğrenci merkezli bireysel gelişim süreçlerinin izlenmesi,
rehberlik ve yönlendirme işlemlerinin takibini 10 sınıfa kadar bir rehber öğretmen/psikolojik danışman;
oluşan sınıfların 10’u geçmesi durumunda ikinci bir rehber öğretmen/psikolojik danışman,
il ve ilçe merkez komisyonlarınca kurs merkezlerine görevli olacak.
Rehber öğretmen/psikolojik danışman, yönerge hükümlerinde belli olan görevleri yerine getirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı: &Quot;Destekleme Ve Yetiştirme Kursları&Quot;

Öğrenciler, 24-28 Ağustos’ta Başvuru Yapacak

İl ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde komisyonlar oluşacak. Devamında, komisyonlarca açtıkları kurs merkezleri belli olduğunda 19-22 Ağustos’ta e-Kurs modülüne işlemesi gerçekleşecek. Kurs merkezi müdürlüklerince ders ve sınıf düzeyi tanımlamalarının olması ve onay vermesi 22-24 Ağustos’ta gerçekleşecek. Öğretmen ve öğrenci başvuruları 24-28 Ağustos’ta alımı olacak. Devamında, e-Kurs modülü ile il ve ilçe merkez komisyonlarınca öğretmenlerin görevli olması 28-31 Ağustos’ ta gerçekleşecek. Ardından, kurs sınıflarının oluşması 31 Ağustos-3 Eylül’de olacak. Son olarak, kurslar ise 4 Eylül -7 Haziran 2024 tarihlerinde olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı: &Quot;Destekleme Ve Yetiştirme Kursları&Quot;

Kurslara katılım sağlamak isteyenler, “https://e-kurs.meb.gov.tr” internet adresine ulaşım sağlayacak. Ardından, adresteki e-Kurs modülü üzerinden başvuru yapacak. Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8 ve 11’inci sınıf öğrencileri en fazla 6 ders seçecek. Dahası 12’nci sınıf, örgün ve açık ortaöğretim kurumları mezunları en fazla 8 ders seçecek. Haftalık ders süresi 8 ve 11’inci sınıflarsa en fazla 18 saat olacak. Son olarak, 12’nci sınıf ve mezunlar için 24 saat olacak.

..Milli Eğitim Bakanlığı: “Destekleme ve Yetiştirme Kursları”…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu