GündemSporTürkiye Gündemi

Milli Sporcu Şahika Ercümen’den Yeni Türkiye Rekoru

Milli Sporcu Şahika Ercümen’den Yeni Türkiye Rekoru. Milli sporcu ve serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen’den yeni başarı haber geldi.  Şahika Ercümen Bahamalar’da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupasında Türkiye rekoru kırdı.

 

Milli Sporcu Sahika Ercumenden Yeni Turkiye Rekoru

 

Milli Sporcu Şahika Ercümen’den Yeni Türkiye Rekoru. Bu dalış aynı zamanda sabit ağırlık kategorisinde Türkiye adına yapılan hem kadın hem erkeklerdeki en derin dalışı olarak tarihe geçti.

” Yeni rekorlar kıracağım”

Şahika Ercümen, Bahamalar’da düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupasında rekor kırdı.  95 metreye 2 dakika 55 saniyede dalarak Türkiye rekoru kırdı. Dalışın ardından açıklama yaptı. Ercümen, hedefinin Cumhuriyet’in 100. yılında 100 metre olduğunu da belirtti. İHA’ya konuşan Ercümen, “Çok zor imkanlarla bu yarışmaya katılabildim. Hem ülkemiz zor bir süreçten geçti. Hem de sponsorluk anlamında yeterli destek bulamadık. Fakat şu an hedefe kendimi kilitlemiş durumdayım. Yeni rekorlar kıracağım. Ülkemize madalya kazandırmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

 

Milli Sporcu Sahika Ercumenden Yeni Turkiye Rekoru 2

24 Ülkeden Katılım

Dünyanın en prestijli dalış yarışmalarından biri olan Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası, 2008’den bu yana Bahamalar’da gerçekleşiyor. 202 metre derinliğindeki, dünyanın en derin deliklerinden Dean’s Blue Hole’de yapılıyor. Dünya Kupası, bu yıl 20-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’nda Türkiye katılım gösterdi. Aynı zamanda  Amerika Birleşik Devletleri’de yarışmada yerini aldı. Belçika, Büyük Britanya, Çin, Güney Afrika’da katılım gösterdi. Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Japonya, Kanada, Kolombiya, Kore, Macaristan’da yarışta yer aldı.  Meksika, Ukrayna, Uruguay, Peru, Polonya, Rusya, Slovenya, Şili ve Tayvan olmak üzere toplam 24 ülke katılım gösterdi. Ayrıca toplam 40 sporcu yarıştı.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Geri bildirim: Filenin Efeleri Finale Yükseldi - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi
  2. Geri bildirim: Şahika Ercümen'den İki Altın Madalya - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu