Gündem

MİT PKK/KCK Sözde Kadın Genel Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

MİT, PKK/KCK’nın sözde Gençlik Topluluğu Kadın Genel Sorumlusu Bişeng Brüsk kod Rojda Bilen'i Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

MİT PKK/KCK Sözde Kadın Genel Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

Mit Pkk Kck Sozde Kadin Genel Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi 1

Operasyon Hedefi: Rojda Bilen

MİT’in başarılı istihbarat ağı aracılığıyla, Rojda Bilen’in Irak/Süleymaniye kırsalında İran sınırındaki Pencevin bölgesinde faaliyet yürüttüğü tespit etti.

Karar Anı: Operasyon Başlıyor

Bilen’in yerinin belirlenmesiyle birlikte, MİT operasyon için düğmeye bastı. Operasyon kararı alındıktan çok kısa bir süre sonra Rojda Bilen, nokta operasyonla Irak/Süleymaniye kırsalında etkisiz hale getirildi.

Önemli Bir Konum: Gençleri Tespit ve Teşvik Ediyordu

Rojda Bilen, PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde kritik bir konumda bulunmaktaydı. Örgüte katılacak gençleri tespit ve teşvik ettiği, ideolojik propaganda ile manipüle ettiği ve Türkiye’deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği belirlendi.

Kimdir Rojda Bilen?

Rojda Bilen, 1988’de İsviçre’nin Lozan kentinde doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde eğitim aldıktan sonra 2009 başlarında örgüte müzahir parti faaliyetlerine katıldı. Ardından 2011 yılında PKK/KCK’ya katıldı. Aslen Şırnak/Cizreli olan Bilen, örgüt içerisinde Kandil, Gare, Suriye, Mahmur gibi bölgelerde faaliyet gösterdi. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranırlığı bulunan Rojda Bilen, İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde mavi kategoride yer alıyordu.

Haber: Bülten

MİT’ten YPG-YPJ’nin Sözde Füze Sorumlusuna Operasyon

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu