Köşe Yazıları

Muay Thai Nedir?

Balıkesir’de Muay Thai öğrenen çocuklar var. Dün şehir olarak üzücü bir haber aldık. Çocuklara başarı kazandırma ve sporu sevdirmeye gayret eden Milli Antrönör Gürcan Demirsıkan yaşamını yitirdi. MERHABA Gazetesinden takip ettiğim haberlerinde öğrencileri önemsediğini söylemiş ve tanıtmayı çok istemişti antrenörümüz.

 

 

Öncelikle Allahtan rahmet diliyorum. Bu spor’u önemseyen ve yapmak isteyen her öğrenciye birkaç bilgi ile tanıtmak istedim bugün. Milli takım antrenörü Demirsıkan’ı da rahmet ve saygıyla hatırlayacağız.

Muay Thai bir dövüş sanatı. Dövüş sanatları dünya genelinde popüler bir spor dalı.Ayrıca farklı kültürlerde farklı isimlerle biliniyor. Tayland’a özgü olan Muay Thai, son yıllarda dünya çapında popülerlik kazandı. Ayrıca, Muay Thai, eller, ayaklar, dizler ve dirsekler dahil olmak üzere vücudun tüm bölümlerini kullanarak rakiplerle dövüşmenin bir yolu.

Dövüş sırasında teknikleri doğru bir şekilde uygulamak. Oldukça etkili yapar. Birçok farklı kas grubunu çalıştırır. Muay Thai, sadece bir dövüş sanatı olmanın ötesinde bir dizi sağlık faydası sunar. Muay Thai, kardiyo egzersizi, dayanıklılık, koordinasyon, denge, esneklik ve kas gücü gibi birçok farklı alanda fayda sağlar.

Özellikle, Muay Thai yüksek yoğunluklu bir kardiyo egzersizi olduğundan, kalp sağlığınızı iyileştirir ve dayanıklılığınızı artırır. Ayrıca, tekmeler, dizler, yumruklar ve diğer hareketler, vücutta kas tonusunu ve gücünü artırabilir.

Muay Thai’nin uygulanması, hareketlerin koordinasyonunu geliştirir, böylece vücudun farklı bölümlerinin aynı anda çalıştırır ve reflekslerinizi hızlandırır. Muay Thai ayrıca, stresi azaltmaya ve endorfin seviyelerini artırmaya yardımcı olarak, zihinsel sağlığınıza da fayda sağlar. Bu nedenle, Muay Thai’nin faydaları yalnızca fiziksel sağlık açısından değil, zihinsel sağlık açısından da oldukça etkilidir.

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu