GündemTürkiye Gündemi

Mucize Bebek

Mucize bebek. SMA hastası olan Elif bebek, birçok kez ölümden döndü. Mucize Elif yaşam öyküsüyle herkesi şaşırtıyor.

 

Mucize bebek. Elif bebek tüm olumsuzluklara rağmen hayatta kalmayı başarıyor. Doğuştan SMA hastası olan Elif ‘in önce depremde evleri hasar gördü. Daha sonra tedaviden dönerken Elif bebeği taşıyan ambulans kaza yaptı. Elif bebek tüm zorluklara rağmen hayatta kalmayı başarıyor. Elif bebek için güzel bir haber daha geldi.

 

Ds

 

Adana’da Vedat ve Hilal Salman çiftinin 20 ay önce Yasmin Elif isimli bebekleri dünyaya geldi. 40 günlükken SMA Tip-1 teşhisi koyulan bebek için kampanya başlatıldı.

 

Nisan ayında tedavi dönüşü Elif’i taşıyan ambulans kaza yaptı. Araç 4 takla attı. Elif bebek ölümden döndü.

 

D 30

 

DHA’nın edindiği bilgiye göre Salman çifti asrın felaketine Adana’da oturdukları 19 katlı apartmanın 12. katında yakalandı. Evleri hasar gördü.

 

Ff 9

 

Bu zorlu geçen günlerden sonra Elif Bebek için sevindirici haber geldi. Elif için gerekli 1 milyon 849 bin dolar olan ilaç parası toplandı.

Elif’in yakınları ve komşuları kutlama yaptı. Elif’i sevenler renkli balonlar uçurdu. “Elif kazandı” pankartı ile davullu zurnalı geçit töreni yaptı.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

SMA Nedir ?

Spinal müsküler atrofi (SMA), ikinci motor nöronların kalıtımsal bir hastalığıdır.

Otozomal resesif nöromüsküler hastalıkların en sık görüleni olan SMA’nın canlı doğumlarda ortaya çıkma olasılığı ise 10.000 kişide birdir.

50 kişiden biri ise SMA hastalığının taşıyıcısıdır. Taşıyıcı olmanın kişinin sağlığına bilinen herhangi bir etkisi yoktur. Kişi, sadece çocuğun çocuğu SMA’dan etkileniyorsa veya SMN1 geninin dizilenmesi durumunda taşıyıcılık durumunu öğreniliyor. Ayrıca SMA taşıyıcısı ebeveynlerden meydana gelecek her bir gebelikte hastalığın ortaya çıkma ihtimali %25’tir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu