Eğitimİlçe Haberleri

Müdür Tatlı 3 Boyutlu Maden Sahası Dersine Katıldı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İvrindi ilçesinde bulunan Türkiye’nin ilk madencilik lisesi olan Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Müdür Tatlı 3 Boyutlu Maden Sahası Dersine Katıldı

Mudur Tatli 3 Boyutlu Maden Sahasi Dersine Katildi 1

3 Boyutlu Maden Sahası Dersi

Anadolu Meslek, Anadolu Teknik ve Uluslararası Öğrenci Programı dallarında eğitim veren okullarda gerçekleşen ziyarette, Müdür Ali Tatlı, öğrencilerin maden, fizik, kimya-biyoloji ve VR laboratuvarlarındaki uygulamalı çalışmalarını yakından inceledi. Özellikle öğrencilerin “Metaverse” (Sanal Evren) sınıfında gerçekleştirdikleri 3 boyutlu simülasyonlarla maden sahasındaymış gibi çalıştığı derslere katıldı.

Mudur Tatli 3 Boyutlu Maden Sahasi Dersine Katildi 2

Müdür Tatlı Çalışmalar Hakkında Bilgi Aldı

Ziyaret kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 51. AR-GE Merkezi olarak belirlenen okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Müdür Ali Tatlı, öğrenci ve öğretmenlerden kaya tuzu, katkısız sofra tuzu, bentonit ile hazırlanan nem alıcı tabletlerle poşet imalatı, VR gözlükleriyle simülasyon ortamı tasarımı konusunda detaylı bilgiler aldı.

Mudur Tatli 3 Boyutlu Maden Sahasi Dersine Katildi 3

Destekler Devam Edecek

Eğitimde uygulamalı ve teknolojiye dayalı yaklaşımların önemine vurgu yapan Müdür Tatlı, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek yapılan çalışmalara desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Okul yönetimi ve öğrenciler, gerçekleşen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’ya teşekkür ettiler.

Haber: Alper Çobanoğlu

Balıkesir Ortak Sınavlara Hazırlanıyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu