Gündem

MUHASEBECİLERE TAZE KAN SMMMO’YA YENİ ÜYE

Dün Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) hizmet binasında düzenlenen törende, 10 kişiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ruhsatı verildi

Muhasebecilere taze kan

+++Oda salonunda düzenlenen Ruhsat törenine BSMMMO yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, SMMM ruhsatı almaya hak kazanan meslek mensupları ve aileleri katıldı.

SMMMO’ya 10 yeni Üye

+++Ruhsat töreninde konuşan BSMMMO Başkanı Metin Yalçın, SMMMO ailesine yeni katılan yeni üyelere merhaba demek ve ruhsatlarını kendilerine teslim etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

“SMMMO, kolay yetişmiyor”

Yalçın, açıklamasında bugün bir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirin kolay yetişmediğini söyledi. Mesleğe ilginin çok yüksek olduğunu, bu durumun da kendilerini memnun ettiğini belirten Başkan Yalçın, bu talebin, meslek adayları için oldukça zorlu bir süreci de beraberinde getirdiğini söyledi. Günümüzde yaklaşık on yılı bulan bir eğitim birikimi neticesinde ruhsat verildiğini hatırlatan Yalçın, “Lisans eğitimlerinin ardından mesleğin stajyeri olmak için gerekli sınavı kazanan, ardından üç yıl staj yapıp nihayetinde SMMM yeterlilik sınavlarını da başarıyla tamamlayan arkadaşlarımız ancak SMMM ruhsatı alabilmektedir” dedi.

SMMMO’ya 10 yeni üye katıldı

Bir Mali Müşavir olmanın, Tıp Doktoru olmaktan daha uzun süre eğitim ve çabayı gerektirdiğini dile getiren Yalçın, “Mesleğimize akademi dünyasından duyulan ilgi ve gösterilen teveccühün derecesi de her geçen gün artıyor. Bugün ruhsatını alarak aramıza katılan Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Mustafa Oğuz’u da bu ilginin bir nişanesi olarak görmekte, kendisinin akademik birikim ve altyapısının odamıza katkı sağlayacağına inanmaktayız” diye konuştu.

Törende, Mustafa Akbay, Mustafa Dülügül, Filiz Altıntaş, Hilmi Ol, Leyla Kınay, Mehmet Kaça, Özlem Özalanyalı, Tuğba Eyüpoğlu, Evren Koyuncu ve Mustafa Oğuz’a ruhsatları verildi. Yalçın, yeni üyeleri tebrik ederek başarı diledi.

Ruhsat töreninin ardında Muhasebeciler Odası logolu pasta kesildi. Ruhsat töreni, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu