GündemEğitim

MÜHENDİSLİKTE UYGULAMALI MATEMATİKÇİLİK

“Mühendislikte Uygulamalı Matematik”, Uluslararası Konferansta Değerlendiriliyor

Balıkesir Üniversitesi tarafından; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi katkılarıyla düzenlenen “Mühendislikte Uygulamalı Matematik Uluslararası Konferansı” (ICAME 18), BUBYO Uygulama Oteli’nde başladı. Etkinliğin açılışına; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Sakarya, düzenleme kurulu üyeleri ile akademisyenler katıldı.

Organizasyon komitesi adına Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yaman bir konuşma yaparak etkinlik kapsamı ve amaçları hakkında bilgiler verdi. BAUN’den edinilen bilgiye göre Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de açılış programı kapsamında bir konuşma yaparken, yurtiçinden ve yurtdışından etkinliğe katılanlara Balıkesir’de ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu ifade etti. Matematik ile mühendisliğin bilimsel bağlamda bütünlüğüne dikkat çeken Rektör Özdemir, üniversite olarak uluslararası düzeyde bilimsel etkinliklere verilen öneme vurgu yaparken, etkinliğe destek veren tüm kurumlara, düzenleme kurulu üyelerine ve katılımcılara da teşekkür etti.Açılış konuşmalarının ardından etkinlikte ilk oturuma geçildi.

Çankaya Üniversitesinden Prof. Dr. Dumitru Baleanu’nun modaratörlüğündeki açılış oturumunda sırasıyla Portekiz’den Polytechnic Institute of Porto Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tenreiro Machado ile Amerika Birleşik Devletleri’nden Southern Illinois University Öğretim Üyesi Prof. Dr. Albert Luo’nun sunumları gerçekleşti. Daha sonra organizasyon komitesi başkanlarından Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Özdemir’in moderatörlüğünde, davetli konuşmacı Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın sunumu gerçekleşti.Uygulamalı matematikçiler, mühendisler ve farklı disiplinlerden akademisyen ve araştırmacıları bir araya getiren konferans süresince 15 farklı ülkeden akademisyenler ve araştırmacılar tarafından 224 bildiri paylaşılacak. 27-29 Haziran tarihlerinde sürecek etkinlik, Ayvalık bölgesine düzenlenen sosyal program ile sona erecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu