Gündemİlçe Haberleri

Muhtarlar Gününde Farklı Bir Birliktelik

Muhtarlar Günü Kutlamaları Kırsal Mahallelere Taşındı

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen resmi kutlama programının ardından birlik, beraberliğin ve dayanışmanın arttırılması adına bu kez farklı bir birliktelik yaşandı. Sındırgı’lı tüm mahalle muhtarları ilk defa kırsal mahallede bir araya geldi.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen mahalle muhtarları buluşuyor, kaynaşıyor etkinliği adı altında 74 mahalle muhtarı ile ilçe kaymakamı Ercan Ateş, Belediye başkan vekili Adem Demircan, Belediye Başkan yardımcısı Halil Aldemir, protokol üyeleri Emendere mahalle muhtarı Davut Dağlar’ın misafiri oldu. Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile Emendere mahallesine kazandırılan Kapalı Pazar yerinde mahlle sakinleri tarafından yapılan pide sinisi, lokma, aşure ve ayran misafirlere ikram edildi.

Mahalle halkı ise ilk defa tüm muhtarları bir arada gördüklerini ve durumdan mutlu olduklarını belirtti. Yemek programı sonrasında Emendere mahallesi eski muhtarlarına da günün anısına plaket verildi.

Etkinliğin her yıl muhtarlar gününde ve aylık olarak gerçekleşen muhtarlar toplantısı döneminde tekrarlanmasını ve geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu