Gündemİlçe Haberleri

Mustafa Canbey Kimdir?

Mustafa Canbey kimdir ? Mustafa Canbey Nereli ? Eğitim hayatı nedir ? Mustafa Canbey’in asıl mesleği ne? Hangi partiden ?

Mustafa Canbey Kimdir?

Mustafa Canbey Kimdir

 

Mustafa Canbey 1975 yılında dünyaya geldi. Balıkesir’in İvrindi İlçesi’nde doğdu. Babası Ali Rıza Canbey’dir. Annesi Hatice Canbey’dir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Liderlerin Markalaşması Üzerine Bir Analiz” konulu tezi hazırladı. Yüksek lisansını; İstanbul Üniversitesi’nde, “Kamu Diplomasisinde Kamu Yayıncılığının Rolü, TRT ve Anadolu Ajansı” tezini hazırlayarak doktorasını tamamladı. Ayrıca İngilizceyi de ileri düzeyde biliyor.

 

Mustafa Canbey Kimdir 1

Ulusal basında 15 yıl gazeteci olarak çalıştı. Siyasal iletişim, medya, kamu diplomasisi ve algı yönetimi konularında akademik çalışmalarda vardır. Ayrıca çok sayıda konferans verdi. Plato Meslek Yüksekokulu’nda Medya ve Siyaset dersi verdi.

İstanbul Üniversitesi’nde 2016’dan 2018’e kadar  eğitim dönemlerinde öğretim görevlisi olarak dersler verdi.

Mustafa Canbey Kimdir 2

“Cephede Bir Muallim Şehit Ethem” isimli bir biyografi kitabı var. Ayrıca “Kamu Diplomasisi ve Medya” isimli bir kitabı bulunmaktadır.

 

Mustafa Canbey Kimdir 3

Basın İlan Kurumu’nda Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Mustafa Canbey,  Türkiye Yazarlar Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarında eğitim, kültür, gençlik ve spor alanlarında aktif olarak faaliyet gösterdi. Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nün Genel Başkanlığını yaptı. Ayrıca Yeşilay ve Marmara Mezunlar Derneği’nin de üyesidir.

Mustafa Canbey Kimdir 4

Mustafa Canbey 27. Dönem Balıkesir Milletvekili oldu.  TBMM Dışişleri Komisyonu ve Dijital Mecralar Komisyonu üyelikleri vardır.

Mustafa Canbey  2018 yılında seçildiği TÜRKPA (Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu üyeliğini 2020 yılına kadar sürdürdü. Ardından 2020 yılında Akdeniz PA (Akdeniz Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu üyeliği yaptı. Ayrıca bu görevini halen sürdürmektedir.

Mustafa Canbey Kimdir 5

2018-2021 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2021 yılından bu yana AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Ak Parti’den 28. Dönem Balıkesir Milletvekili adayı oldu. 14 Mayıs 2023’teki Milletvekili seçimlerinde Balıkesir’de 4. sıradan meclise girdi.

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu