GündemSiyaset

Mustafa Destici Yeniden BBP Genel Başkanı

BBP Olağan genel kurulu gerçekleşti. Mustafa Destici Yeniden BBP Genel Başkanı...

Mustafa Destici Yeniden BBP Genel Başkanı

BBP Olağan genel kurulu gerçekleşti. Genel Başkan Mustafa Destici, partisinin olağan kurultayında oyların 771’ini alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Kongreye Balıkesir’den BBP İl Başkanı Hamza Başarır’da ekibiyle birlikte katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığına Genel Sekreter Üzeyir Tunç getirildi. Kurultayda yapılan oylamada BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kullanılan 794 oyun 771’ini alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Öte yandan Alperen Ocakları Genel Başkanlığına ise Ali Can Kocaman getirildi. Ankara Arena Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen kongreye katılım yoğun oldu.

Mustafa Destici Yeniden Bbp Genel Başkanı

Kalıcı Olan Dava Hareketidir

Destici, partisinin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmet ve minnetle andı. Yaptığı konuşmada, “Kalıcı olan davadır, harekettir, misyondur” dedi. Destici, milletin daha onurlu bir hayat yaşaması, devletin daha güçlü olması, ülkenin birlik ve beraberliğini koruması için çalıştıklarını belirtti.

Mazlum Zulüm Altında Olmasın Diye…

“Sadece ülke sınırlarımız içindeki kardeşlerimiz, vatandaşlarımız değil, gönül coğrafyamızdaki Türkistan’dan Adriyatik’e kadar, Kafkaslardan Balkanlara, Türkmeneli’ne kadar bütün bu coğrafyalardaki soydaşlarımız, dindaşlarımız, daha doğrusu bütün yeryüzü mazlumları daha güzel bir hayat yaşasın, zulüm çekmesinler, zalimlerin zulmü altında inim inim inlemesinler diye bu hareketi kurduk.” diye konuştu.

Mustafa Destici Yeniden Bbp Genel Başkanı

Yerel Seçimlerde Oy Artmalı

BBP’nin Türk siyasetindeki etkisinin aldığı oy miktarının üzerinde olduğunu söyleyen Destici, bunun sandıklara yansıması için çalışmalarındaki eksiklikleri gidermeleri gerektiğini kaydetti. Destici, gelecek yerel seçimlerden itibaren oylarını artırmaları gerektiğini ifade ederek,

“İlk seçimde belki bunu yapamayız, belki ikinci seçimde de yapamayız ama üçüncü, dördüncü seçimlerde bunu yapmamız gerekiyor. Eğer bunu yapamıyorsak o zaman bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir. Onun için bunu da sorgulayacağız, bunu da konuşacağız.” değerlendirmesinde bulundu

Mustafa Destici Yeniden Bbp Genel Başkanı

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu