Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Mutfakla İlgili Pratik Bilgiler

Bazı pratik bilgiler hayat kurtarır. Mutfakta kullanacağınız pratik tarifle karşınızdayız. İşte Mutfakla İlgili Pratik Bilgiler…

Mutfakla İlgili Pratik Bilgiler

 

Tohumları sebzelerden nasıl hızlı ayıklarım?

Kabakların ve salatalıkların tohumlarını hızlı bir şekilde çıkarmak için dondurma kaşığını kullanın. Keskin kenarı, sebzelerdeki tohumları kolaylıkla sıyırır. Dondurma kaşığını ayrıca ince dilimlenmiş bir salata yapmak için de kullanabilirsiniz.

 

Tohumları Sebzelerden Nasıl Hızlı Ayıklarım?

 

Pişirdiğiniz yemek fazla yağlı olduysa…

Eğer pişirdiğiniz yemek yağlı olduysa, bir çift buz küpünü havlu kağıda sarın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Buz mıknatıs gibi hareket ederek yüzen yağ dokularını kendine çeker.

 

Pişirdiğiniz Yemek Fazla Yağlı Olduysa...

 

Haşlanmış yumurtaları kolay soymak için…

Yumurtaları kaynattığınız suyun içine soda veya sirke ekleyin. Bu maddeler, yumurta kabuklarının içine girerek daha kolay soyulmalarını sağlayacaktır.

 

Haşlanmış Yumurtaları Kolay Soymak Için...

 

Yumuşak peyniri rendelemenin kolay yolu

Yumuşak peyniri yarım saat dondurucuda bekletin. Bu sayede peynir sertleşir ve rendeye yapışmaz. Rendelemek daha kolay olacaktır.

 

Yumuşak Peyniri Rendelemenin Kolay Yolu

 

Soğanı doğrarken gözyaşına boğulmamak için…

Dondurucu burada da size yardımcı olacaktır. Soğanları kesmeden önce 30 dakika dondurucuya koyun. Soğanı salatanıza eklemek istiyorsanız sakın bunu denemeyin çünkü tazeliğini kaybedecektir.

 

Soğanı Doğrarken Gözyaşına Boğulmamak Için...

 

Pişmiş ürünleri ısıtmanın doğru yolu

Pizzayı veya herhangi pişmiş yemeği mikrodalgada ısıtırken, yanına bir bardak su koyun. Nem, yemeklerin kurumasını önler.

 

Pişmiş Ürünleri Isıtmanın Doğru Yolu

Tencereleri temizlemenin doğru yolu

Zamanla tencerelerin paslanmasını önlemek için düzenli bulaşık deterjanı kullanarak yıkamayın. Bunun yerine sofra tuzu kullanın. Bu yöntem aynı zamanda pişirme sırasında kullanılan baharatların tencerede kalıcı koku bırakmamasını sağlar.

 

Tencereleri Temizlemenin Doğru Yolu

 

Tahta kaşıkları hayata döndürmek

Ahşap kaşık ve spatulalar, zamanla yeni görünümlerini kaybederek hoş olmayan bir renk ve koku kaplar. Yapmanız gereken tek şey tahta kaşıkları suda kaynatın ve güneşte kurumaya bırakın. Bu, hoş olmayan kokular gider ve onlara yeni bir örünüm sağlamış olursunuz.

 

Tahta Kaşıkları Hayata Döndürmek

 

Ahşap doğrama tahtalarının temizlenmesi için doğru yol

Doğrama tahtalarından gelen koku ve yiyecek kalıntılarından kurtulmak için tahtaları sofra tuzu ile ovun, 10-15 dakika bekleyin. Ardından yarım limonu tahtanın üzerinde gezdirin ve kurumaya bırakın.

 

Ahşap Doğrama Tahtalarının Temizlenmesi Için Doğru Yol

 

Tarif defterimi nasıl temiz tutacağım?

Yemek yaparken genellikle yemek kitabı veya kendi notlarımızı kullanırız. Tezgah üzerindeki kitaba yemek sıçratmadan ve lekelemeden iş yapmak biraz zor olabilir. Tek ihtiyacınız olan sayfanın açık kalması için bir pantolon askısı.

 

Tarif Defterimi Nasıl Temiz Tutacağım?

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu