Gündemİlçe Haberleri

Müzik Neyi Anlatır?

Balıkesir’de ‘Müzik neyi anlatır’ adlı söyleşi gerçekleşti. Özhan Eren’in konuşmacı olduğu etkinlik 19 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 18.30’da gerçekleşti.

 

Müzik Neyi Anlatır

 

Kütüphaneye Onur Kartı Alarak Girmek

Müzik Neyi Anlatır? Balıkesir Millet Kütüphanesinde gerçekleşen söyleşi, Ahmet Kot Kitaplığında gerçekleşti. Katılımcılara ayrıca kütüphane onur kartı alarak kütüphaneye sonsuza kadar girebilecekleri bilgisi de verdi.

 

Müzik Neyi Anlatır

 

Kart Miras Kalacak

Öte yandan kütüphaneye girmek isteyenler için, torunlar çocuklar da üyelik kartını kullanacak. Yani; sonsuz üyelik kartı miras kalacak.

 

Muzik Neyi Anlatir 3

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Geriye kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Ayrıca tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeker.

Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Batısında Ege Denizi ve Çanakkale, doğusunda Kütahya ve Bursa, kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir.  Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları olduğu için, tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsayan Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip,  Beylikler kurmuşlardır.

İşte bu Beyliklerden biri de Danişment Gazi soyundan gelen Kalemşah Oğlu Karesi Bey’in kurduğu Karesi Beyliği’dir. Balıkesir Milli Mücadele’de Redd-i İlhak Cemiyeti’ni kuran ve düşmana karşı koyan ilk iller arasındadır. Balıkesir’de turizm alanında büyük gelişmeler olmuştur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek’tir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Balıkesir, zengin tarihi kalıntılarıyla insanlığın en eski dönemlerine ışık tutar.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber: Muhammed Can Akyürek

Müzik Neyi Anlatır?

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Geri bildirim: Ozan Kaygısız'ın Müzikal Yolculuğunda 4.Single'ı "Lumiverie" Yayınlanıyor - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi
  2. Geri bildirim: Senfonik Rock Nedir? - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu