GündemDünyadan Haberler

NASREDDİN HOCA ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) oyuncuları 2018-2019 Tiyatro Sezonunu 10 çocuk ve 2 yetişkin oyunu ile açıyor. Yeni sezonda ilk oyun olan ‘’Nasreddin Hoca Çocuklarla Buluşuyor’’ prömiyer yaparak büyük bir ilgi gördü.

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) 2018-2019 Tiyatro Sezonu oyun repertuarında 10 çocuk, 2 yetişkin oyunu bulunuyor. BSM oyuncuları yenilenen oyunları ile yeni sezonda da çocukları eğlendirirken, öğretmeye devam etti. BSM oyuncularının yazıp, yönettiği, sezonun yeni oyunlarından biri olan “Nasreddin Hoca Çocuklarla Buluşuyor” 19 Ekim’de prömiyer yaptı. Türk güldürü ve mizah tarihinde önemli bir yere sahip olan Nasreddin Hoca Hikayeleri, bu oyunda çocukların katılımıyla interaktif bir gösteriye dönüşürken, çocukları hem eğlendiriyor hem de düşündürüyor. İlk oyunda Nasredin Hoca ile buluşan çocuklar çok eğlenirken, oyun sonrası Nasreddin Hoca ve eşeği Karakaçan ile de fotoğraf çekinmeyi ihmal etmedi.

Oyunun sonunda, oyunun Yazarı ve Yönetmeni , aynı zamanda BSM Tiyatro Bölüm Başkanı Cahit Can Tekin açıklamasında : ‘’2018-2019 Tiyatro Sezonuna yeni oyunlarımızla güzel bir başlangıç yaptık. İki yıl önce bir başka Türk Kültürü Kahramanı Keloğlan ile seyirci karşısına çıkmıştık. Bir başka Türk Mizahı ve güldürüsün en önemli sembollerinden biri olan “Nasreddin Hocayı” çocuklarımıza anlatıyoruz. İlk oyunumuzda bizi yalnız bırakmayan Sakarya İlkokulu ve Anaokulu öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Balıkesir Sanat Merkezi BSM Oyuncuları olarak Kültürümüzü korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz’’dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu