Dünyadan HaberlerGündem

NATO’ya Katılan İsveç’in Bayrağı Brüksel’de Törenle Asıldı

İsveç'in NATO'ya resmi olarak katılmasının ardından, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Brüksel'deki törende yaptıkları açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

NATO’ya Katılan İsveç’in Bayrağı Brüksel’de Törenle Asıldı

İsveç’in NATO’ya resmi olarak katılmasının ardından, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’un Brüksel’deki törende yaptıkları açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Törenle birlikte İsveç bayrağının NATO bayrakları arasında yerini almasıyla birlikte, Stoltenberg, İsveç’in artık NATO’nun koruması altında olduğunu belirtti.

Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna savaşında başarısız olduğunu savundu ve İsveç’in NATO’ya katılmasının Putin’in hedeflerindeki başarısızlığın bir işareti olduğunu söyledi. Ayrıca, İsveç Başbakanı Kristersson, NATO üyeliğiyle birlikte nükleer silahlara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını ancak böyle bir ihtiyaç olmadığını belirtti.

Stoltenberg, Ukrayna’nın NATO üyeliğine her zamankinden daha yakın olduğunu vurgularken, İsveç halkının NATO üyeliği konusundaki duyguları karışık olduğu belirtildi. Bazıları bu adımı olumlu karşılarken, diğerleri ise tarihi bir hata olarak nitelendirdi. Bu gelişmeler, İsveç’in uluslararası arenadaki konumunu ve bölgesel dengeleri etkileme potansiyeline sahip.

 

 

Haber: Bülten

İsrail’in çekildiği Han Yunus’ta enkaz altındaki cansız bedenler çıkarılıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu