Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemTariflerTürkiye Gündemi

Ne Kadar Tuz Tüketmeliyiz?

Ne Kadar Tuz Tüketmeliyiz? Türkiye’de günde tuz üretimi 18 gram olarak belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü tuz miktarının günde 5 gram olması gerektiğine dikkat çekti.

 

Ne Kadar Tuz Tüketmeliyiz?

2 30

Tuz Nelere Sebep Oluyor?

Hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere tuz tüketimi fazla yapılırsa bunlara neden oluyor. Ayrıca obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarı günde 5 gramdır.

 

N 8

Sağlık Bakanlığı Bu Konuda Ne Yapıyor?

Türkiye Sağlık Bakanlığı tuz tüketiminin aşırıya tüketildiği takdirde sağlığı olumsuz etkileyen tuzun azaltılması için harekete geçti. Bakanlık 2011 yılından beri Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programını uyguluyor.

 

T 9

Bakanlık Tuz Hakkında Ne Diyor?

  1. Dünyada en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen kronik hastalıklar. Ülkemizde de meydana gelen ölümlerin başlıca nedenlerindendir.
  2. Erken ölümlere yol açan ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen kronik hastalıklardan korunmada önleyici yaklaşımların geliştirilmesi zorunludur.
  3. Temel risk faktörlerinden olan yetersiz ve dengesiz beslenmenin önlenmesi kronik hastalıklardan korunmada güncel stratejilerden birini oluşturur.
  4. Toplumdaki bireylerin aşırı tuz tüketiminin de yer aldığı beslenme bilgi, tutum ve davranışlarını olumlu yönde değiştirecek faaliyetler bu stratejilerin kapsamındadır.
Yediğimiz tuzun büyük bir kısmı satın aldığımız hazır gıdaların içinde gizlidir.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu