Gündemİlçe Haberleri

Nisan Ayında Ulus Dağı Bembeyaz

Nisan Ayında Ulus Dağı bembeyaz. Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meteorolojik uyarılarla birlikte ilçe genelinde yağmur etkili olurken bin 764 rakımlı Ulus dağında ise kar yağışı etkili oldu.

Nisan Ayında Ulus Dağı bembeyaz. Sındırgı İlçe merkezindeki dereler dolarken yer yer cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sındırgı Belediyesi ekipleri rögar temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürerek su basma olaylarının önüne geçilmesini sağladı. Kimi bahçe ve tarlalar su altında kaldı. Nisan ayında Ulus dağı beyaza büründü kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. İlçe merkezinde yağış sonrası oluşan gökkuşağı görsel güzellik oluşturdu.

Ulus dağındaki kar yağışı ise vatandaşların kameralarına yansıdı, offroad araçları soluğu zirvede aldı.

 

Kar

Kar1

Kir

Kir1

Daha fazla haber için tıklayın…

Sındırgı Hakkında

Yerleşimin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Sındırgı’nın şehir olarak kuruluşu 18. yüzyılın sonlarında olmuştur. MÖ 6. yüzyılda Persler, Lidya ve bütün Anadolu ile beraber Misya denilen bu çevreyi de İran İmparatorluğuna katmışlardır. 200 yıl kadar İran egemenliği altında kaldı. Daha sonra bölge Bergama Krallığı ile birlikte Romalıların yönetimine geçti. Daha sonra, önce Bizans sonra Selçuklu Hanedanı tarafından ele geçirilerek idare edilmiştir. Karesi Beyliği’nden sonra Osmanlı egemenliği altına giren bölgeye gelen Çavdarlılar. Daha sonra Avşarlılar adlarını taşıyan Türkmen toplulukları, Sındırgı yöresine yerleşmişler ve Çavdarlı aşiretinden Halil Ağa’nın mezarı Karagür’deki mezarlıktadır.

Halil Ağa’nın torunları aralarında anlaşamayarak kardeşlerden Şerif İstanbul’a gitmiş. Saraya girmiş bir zaman sonra Paşa unvanını alarak Sındırgı’ya dönmüştür. Kocakonak mahallesine yerleşerek Sındırgı’nın bulunduğu yeri kendisine koruluk ve çiftlik yapmıştır. Daha sonra bu yeri cazip görüp Midilli adasından getirttiği Rum ustalara Koca Camii (Şerif Paşa Camii) ve yanındaki hamamı (Koca Han) yaptırmıştır. Böylece şimdiki Sındırgı Koruköy adını alarak 1845 yılında köy haline gelmiştir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu