Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemTeknoloji

Nokia ve Apple Güçlerini Birleştirdi!

Nokia Ve Apple Güçlerini Birleştirdi!

Nokia ve Apple Güçlerini Birleştirdi!… Apple ve Nokia arasında yeni bir patent anlaşması gerçekleşti. Dahası, uzun yıllık bu sözleşme kapsamında Apple, teknoloji devinin patentlerinin kullanımını yapacak.  Nokia tarafından yapılan duyuruya göre bu patentlerin başında 5G teknolojileri yer alacak.

Apple, 5G için Nokia’nın patentlerinin kullanımını gerçekleştirecek

Nokia ve Apple arasında devam eden patent anlaşması 2023’te sona erecekti. Bunun üzerine harekete geçen iki şirket, uzun vadeli yeni bir lisans anlaşması imzaladıklarını duyurdu. 5G teknolojisi alanındaki çalışmaları kullanmak isteyen Apple, anlaşma karşılığında ne kadar ödeme yaptığını açıklamadı.

Nokia Ve Apple Güçlerini Birleştirdi!

Nokia ve Apple arasındaki iş birliği, iki şirketin yasal anlaşmazlık yaşadığı 2017’ye kadar uzanıyor. Önceki anlaşmanın süresi dolmak üzereyken, her iki taraf da iş birliğini genişletmeyi ve lisanslarını birbirlerine pazarlamayı tercih etti.

Öte yandan Apple’ın bir süredir kendi 5G modemlerini geliştirdiğini hatırlatmak gerekiyor. Son olarak, halihazırda bu parçaları Qualcomm’dan alan şirket, iPhone SE 4 modelinde kendi modemlerine yer verebilir.

…Nokia ve Apple Güçlerini Birleştirdi!…
Daha fazlası için tıklayınız.
Referans: Shiftdelete.net

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu