GündemTürkiye Gündemi

Nuri Sesigüzel Hayatını Kaybetti!

Nuri Sesigüzel Hayatını Kaybetti!

Türkücü ve oyunculuk yapan Nuri SESİGÜZEL hayatın kaybetti. 86 yaşındaki sanatçı  kalp problemleri sebebiyle yaşamını yitirdi. Sesigüzel’in cenazesi yarın yapılacak.

 

Dddddddddddddddd

 

Nuri Sesigüzel Beylikdüzün’de özel bir hastanede kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Sesigüzel son yolculuğuna yarın  öğlen vakti Teşvikiye Camii’nde kılınacak. Sonrasında  Sesigüzel Büyükçekmece kabristanlığında toprağa verilecek.

 

SESİGÜZEL’İN Dokturundan Açıklama

Mynet’ten alınan bilgiye göre Sesigüzel’in doktoru kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Sebahattin Ateşal, Sesigüzel “Saat 02.45 civarında hayatını kaybetti. Daha önceden kalp krizi geçirmişti kalp yetmezliği vardı. Kalp pili, ritim bozukluğu ve diyabeti olan bir hastamızdı. Maalesef çoklu organ yetmezliğine girdi, tüm çabalarımıza rağmen hayatını kaybetti. Uzun süredir yatakta tedavi görüyordu” dedi.

 

Ooooooooooooo

 

Sesigüzel’in çocuklarından kızı Birgi Canberk ise, “Biz çocukları olarak çok üzgünüz. Ailemizin, sevenlerinin bütün Türkiye’nin başı sağ olsun” diye konuştu. Oğlu Mehmet Sesigüzel de “Babamızı rabbimize teslim ettik. Mekânı cennet olsun, tüm sevenlerinin ve sanat camiasının başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Türk müziğinin usta ismi Nuri Sesigüzel’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor; kıymetli sanatçımızın ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

 

Gazete Merhaba

 

NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?

 

Nuri Sesigüzel, 1943 yılında Şanlıurfa’nın Birecik kazasında doğmuştur. Asıl adı Nuri Kaçtaş’dır. Çiftçilik yapan babası ‘Mağo Ağa’ (Mehmet) Urfa’ya bağlı Halfeti’nin Karamezra köyünde yaşadı. Mağo Ağa, Beziki; annesi Nazey ise Ketik aşiretlerindendir. İlk ve orta tahsilini tamamladıktan sonra 13 – 14 yaşında çok sevdiği Halk müziğine gönül verdi. 14 yaşında saz çalmaya başladı. devamında 1961’de İstanbul Radyosunun açmış olduğu sınavları kazandı ve Radyo sanatçısı olarak profesyonel sanat hayatına başladı. Plak şirketlerinin ilgisini çekince, 300’ü aşkın plak doldurdu. Sonrasında 1963’te sinemaya başladı.

 

Ayrıca instagram hesabımızıda takip edebilirsiniz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu