Gündem

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan doğum hizmetlerini güçlendirme çalışmaları kapsamında; tesislerde 10 yıl ve üzeri doğumhanede görev yapan ve aktif doğum yaptırarak doğum hizmetlerine katkı sağlayan ebeler ödüllendirildi.

Dünya Sağlık Örgütü evde sağlığı kendi kişisel bakımını sağlama, yaşam kalitesini sürdürme kapasitesinde olmayan, kişisel tercihlerini kullanmada ve yaşamının devamını sağlanmasında aile, akraba veya tıbbi, sosyal ve diğer uzmanların desteğine gereksinim duyulan etkinlikler olarak tanımlanan Evde Sağlık Hizmetleri, yatağa veya eve bağımlı, sağlık kuruluşuna ulaşımda zorluklar yaşayan hastalara ev ortamında muayene, tetkik, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin profesyonel bir sağlık ekibi tarafından verilmesi bu kapsamda Müdürlüğümüze bağlı sağlık tesislerimizde sağlık hizmet sunumunda göstermiş oldukları üstün gayret ve başarı kanaatleri hasıl olan Evde Sağlık Ekiplerine ödüllendirmeler yapıldı. Türkiye’de Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği üç kanser türünde tarama yapılmaktadır.

Kadınlarda meme kanseri tarama programı kapsamında; 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir mamografi çekimi, Serviks kanseri tarama programı kapsamında; 30-65 yaş aralığındaki kadınlardan 5 yılda bir smear ve HPV-DNA testi yapılması, Kolorektal Kanser taramaları kapsamında; 50-70 yaş aralığındaki erkek ve kadınlara 2 yılda bir gaitada gizli kan testi yapılması ile yürütüldü. 2017 yılında Balıkesir meme kanseri taraması hedef nüfusuna giren 40- 69 yaş 117.253 kadından il genelinde toplamda 51.427 kişi tarandı. Bu taramaların %22’si Mobil Kanser Tırı ile gerçekleştirildi. Ulusal Kanser Haftası etkinliklerinde Sağlık Bakanının katılımı ile Ankara İlinde, hedef nüfusu 100.000 üstü olan iller arasında Balıkesir meme kanseri taramasında Türkiye 1.cisi oldu.

Bu çalışmalarda İl ve İlçelerde görevini büyük bir gayret ve özveri ile yapan tüm kanser birimi personellerine teşekkür eden İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Necati Kelemençe’nin teşekkür konuşması ile konferans salonunda başlayan ödül töreni daha sonra Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Refik Budak Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Uzm.Dr.Serkan Kadir Keskin ve Başkan Yardımcıları eşliğinde Doğum Hizmetlerine katkı sağlayan Ebelere, Evde Sağlık Hizmetleri ve KETEM Personellerine başarı belgeleri takdim edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu