GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Karesi Bey Gençlik Hizmetleri projesi sonuçlandı. Karesi Bey Gençlik Hizmetleri Projesi’ni tamamlayan yüzlerce çocuk tarihi Yıldırım Camii’nin bahçesinde oruçlarını açtı.

En güzel Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında dereceye giren 72 öğrenciye bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi. Başkan Yılmaz: “Yüzlerce çocuğun bir araya geldiği programların yapılması Balıkesir’in manevi olarak ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir” dedi.

GENÇLİK PROJESİ

Karesi Müftüsü Fahri Sağlık cami gençlik buluşmalarını sürdürülebilir kılmak amacıyla milli ve manevi duygularla gençleri donatmanın öneminde değindi. Balıkesir’de camileri daha fonksiyonel hale getirerek bulunduğu yerin kalbine dönüştürmek ve gençleri cami cemaatinin asıl unsurları haline getirmek amacıyla Karesi İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan Karesi Bey Gençlik Hizmetleri Projesi sonuçlandı. Projenin ödül töreni, tüm öğrencilerin katılımıyla tarihi Yıldırım Camii’nin avlusunda yapıldı.

MANEVİ VE MÜSPET DEĞERLER

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Öğrencilerin manevi gelişimlerini müspet değerlerle sağlamak için her camimiz düzenli olarak çocuklarımızı bir yıl misafir edip çok farklı konularda fikir alışverişinde bulunuyorlar. Camilerimize gelip, bunu düzenli olarak sürdüren öğrencilerimize Karesi Kaymakamlığı ve Karesi Belediyesi olarak müftülüğümüz vasıtasıyla hediyeler verdik. (Eski Camii) Yıldırım Camii bünyesinde Kuran Kursu’nda eğitim gören çocuklarımızla birlikte iftar verdik. Şehrimizde bu tür programların yapılması zaten Balıkesir’in manevi olarak ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. ” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu