Eğitimİlçe Haberleri

Öğrenciler Ara Tatilde Geçmişe Yolculuk Yaptı

Edremit Belediyesi, eğitim ve öğretimdeki yarıyıl tatilini değerlendirmek üzere Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi ve diğer kültürel miras noktalarını ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine açarak öğrencilere kültür ve tarihle buluşma fırsatı sunuyor.

Öğrenciler Ara Tatilde Geçmişe Yolculuk Yaptı

Ogrenciler Ara Tatilde Gecmise Yolculuk Yapti 1
Öğrenciler Ara Tatilde Geçmişe Yolculuk Yaptı

Tarihi ve Kültürel Bir Yolculuk

İstiklal İlkokulu ve Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bu özel haftada Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti. Müze rehberleri eşliğinde öğrenciler, kentlerinin tarihini ve kültürünü yansıtan eşsiz eserleri keşfetme imkanı buldu.

Atatürk Kültür Evi’nde Öğrenciler Bir Araya Geldi

İstiklal İlkokulu ve Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Atatürk Kültür Evi’nde bir araya geldi. Bu özel buluşma, öğrencilere Atatürk’ün yaşamına dair önemli bilgiler sunarken, tarihle iç içe bir deneyim yaşama fırsatı tanıdı.

Ogrenciler Ara Tatilde Gecmise Yolculuk Yapti 2
Öğrenciler Ara Tatilde Geçmişe Yolculuk Yaptı

“Dilimizin Zenginlikleri” Projesi

Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anaokulu, “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında 5 yaş grubu Tavşanlar ve Kuşlar sınıfı öğrencilerini Sabahattin Ali Anı Evi’ne götürdü. Proje, öğrencilere dilin zenginliklerini keşfetme ve kültürel mirası daha yakından tanıma şansı verdi.

Öğrencilerden Müze Sorumlularına Sordular

Müzeleri öğretmenleri eşliğinde gezen yüzlerce öğrenci, merak ettikleri konular hakkında müze sorumlularından detaylı bilgi aldı. Öğrencilerin ilgi alanlarına göre düzenlenen ziyaretler, öğrenmeyi eğlenceli ve etkileşimli bir deneyim haline getirdi.

Ogrenciler Ara Tatilde Gecmise Yolculuk Yapti 3
Öğrenciler Ara Tatilde Geçmişe Yolculuk Yaptı

Başkan Arslan: ‘Tarihi ve Kültürel Değerlerimiz Müzelerimizde Sizi Bekliyor’

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, belediyenin müzeleri ve kültürel miraslarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Güzel Edremitimizin tarihi ve kültürel değerlerini müzelerimizde sizleri bekliyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız bu mekanlarda yaşadığı kentin geçmişini, kültürünü ve tarihini yakından görebilme imkanı bulabiliyorlar. Tüm öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı bu değerleri yakından görmeye davet ediyoruz.” dedi.

Haber: Bülten

200 Yıllık Zeytinyağı Fabrikası Müze Olarak Kapılarını Açtı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu