EkonomiGündem

Türk Moda Endüstrisi Almanya’yı Hedef Alıyor

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Almanya'da yaşanan konfeksiyon ithalatındaki düşüşe karşı pazarlama atağını başlatıyor.

Türk Moda Endüstrisi Almanya’yı Hedef Alıyor

Turk Moda Endustrisi Almanyayi Hedef Aliyor 1

Almanya, Türk Konfeksiyon Ürünlerine Yeniden Yer Açıyor

Dünya ekonomisindeki resesyonun etkisiyle zorlu bir dönem geçiren Türk moda endüstrisi, 2023 yılında yaşadığı yüzde 9’luk ihracat düşüşünü telafi etmek ve pazar payını artırmak amacıyla Almanya’ya odaklanıyor. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 23-25 Ocak 2024 tarihlerinde Almanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek Munich Fabric Start the Source Fuarı’na 10 firma ile milli katılım organizasyonu düzenleyecek.

Almanya’nın Konfeksiyon İthalatında Sert Düşüş

Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Türkiye’nin konfeksiyon ihracatındaki düşüşle Almanya’nın konfeksiyon ürünleri ithalatındaki düşüşün paralel olduğunu belirtti. Almanya’nın 2023 yılında konfeksiyon ithalatının yüzde 11,5 azalarak 46 milyar dolara gerilediğini açıklayan Sertbaş, amaçlarının bu zorlu süreçte Almanya pazarındaki konumlarını korumak olduğunu ifade etti.

Turk Moda Endustrisi Almanyayi Hedef Aliyor 2

Umudun Adı: Munich Fabric Start the Source Fuarı

Sertbaş, “2025 ilkbahar-yaz koleksiyonlarımızı perakende zincirlerinin satın almacılarının beğenisine sunmak için Munich Fabric Start the Source Fuarı’nda 3 gün boyunca yer alacağız” dedi. Türk hazırgiyim sektörünün 2023 yılında tüm olumsuz koşullara rağmen 19 milyar 253 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Sertbaş, 2024’ün ikinci yarısına umutla bakacaklarını belirtti.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Hedefi

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz ise 2024 yılında Almanya ve Fransa’da 4 fuar düzenleyeceklerini açıkladı. Uğuz, “Almanya, hem Türkiye genelinde hem de Ege Bölgesi’nde en büyük ihraç pazarımız. Almanya’nın konfeksiyon ürünleri ithalatında üçüncü büyük tedarikçiyiz. Ekonomiler güçlendiğinde talep oluştuğunda ithalatçıların tercihi olabilmek için Almanya’da fuarda yerimizi alacağız” dedi.

Türk Moda Endüstrisi, Almanya ve Fransa’ya Odaklanıyor

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, pazarlama faaliyetlerine şubat ayında Fransa’da düzenlenecek PV Paris Fuarı’yla devam edecek. 26 firma ile Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu gerçekleştirecek olan birlik, umutlarını 2024 yılının ikinci yarısına bağlamış durumda.

Haber: Bülten

Modanın Derin Temsilcisi: Sessiz Lüks

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu