EğitimGündem

Öğrenciler Tatilde Kodlama Öğreniyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, öğrenciler yarı yıl tatillerini değerlendirmek üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kodlama eğitimine katılıyor.

Öğrenciler Tatilde Kodlama Öğreniyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, öğrenciler yarı yıl tatillerini değerlendirmek üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kodlama eğitimine katılıyor. BASKİ hizmet binasında başlayan 5 günlük eğitime 80 öğrenci iştirak ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın desteklediği program kapsamında, Balıkesir’den gelen eğitmenler tarafından öğrencilere kodlama eğitimi veriliyor. Bu eğitimlerle öğrencilere bilgisayar bilimi ve yazılım konularında temel yetkinlikler kazandırılması hedefleniyor.

Öğrenciler Tatilde Kodlama Öğreniyor

Kodlama eğitimine katılan öğrenciler, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti. Programın başarılı ve eğlenceli olduğunu vurgulayan öğrenciler, bilgisayar bilimine olan ilgilerinin arttığını belirtti. Kodlama eğitimleri bu hafta içinde 8 ilçede devam ederken, gelecek hafta da 7 ilçede benzer etkinliklerin düzenleneceği açıklandı. Öğrenciler, kodlama eğitimi sayesinde gelecekte bilgisayar mühendisi olma isteği taşıdıklarını ifade etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ilçelerde düzenlenen kodlama eğitimleriyle çocukların teknolojiye olan ilgilerinin arttığını ve bu sayede yazılım ve bilgisayar konusunda yeteneklerinin geliştiğini belirten öğrenciler, programın kendileri için çok değerli olduğunu dile getirdi. Bilgisayar öğretmeni Taha Sait Demir ise eğitimlerin başarıyla devam ettiğini ve çocukların profesyonelleştiklerini ifade etti.

Öğrenciler Tatilde Kodlama Öğreniyor

İHA

Kepsutlu Öğrenciler Eren Bülbül’ün Memleketine Gidiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu