GündemTürkiye Gündemi

Öğretmenlerin İkinci Yer Değiştirme Sonuçları Belli Oldu

Millî Eğitim Bakanlığı, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, isteğe bağlı ikinci il içi, iller arası ve mazerete bağlı yer değiştirme sonuçlarının belli olduğunu ifade etti.

 

Öğretmenlerin İkinci Yer Değiştirme Sonuçları Belli Oldu… Millî Eğitim Bakanlığı, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, isteğe bağlı ikinci il içi, iller arası ve mazerete bağlı yer değiştirme sonuçlarının belli olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerin İkinci Yer Değiştirme Sonuçları Belli Oldu

Millî Eğitim Bakanlığı, 25-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında öğretmenlerin ikinci il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları oldu. Ayrıca, başvuru sonuçları belli oldu.

Öğretmenlerin İkinci Yer Değiştirme Sonuçları Belli Oldu

Valilik Belirleyecek

İller arası mazerete bağlı olarak onaylı ön başvurusu olan adaylar mevcut. Ancak ataması gerçekleşmeyen öğretmenler, görev yerleri alanlarında ihtiyaç olan eğitim kurumları dikkate aldılar. Valiliklerce belli olmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlükleri emrine atamaları oldu.

Öğretmenlerin İkinci Yer Değiştirme Sonuçları Belli Oldu

İl dışı tayin geri alınabilir mi?

İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir.

İl dışı tayin durdurulabilir mi?

Atama işlemi gerçekleşen eş istemesi halinde 2023 Yaz Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği. Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işlemini erteler.

Ogretmenlerin Ikinci Yer Degistirme Sonuclari Belli Oldu 4

Öğretmenlere 3 yıl şartı kalktı mı?

MEB, yer değiştirme mevzuatına göre yer değiştirmelerde zorunlu hizmet affına uğrayanlarda 3 yıl şartını kaldırdı. 3 yıl şartı bulunmaktadır. Ayrıca, değişiklik sonrası tüm öğretmenler zorunlu hizmetten muaf edilmişlerdi.

MEB, il dışı tayin kaç yılda olur?

Bu hükme göre; öğretmenlerden, üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde yer değiştirir. Devamında, bulundukları ilde üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilmektedirler.

Öğretmenlerin İkinci Yer Değiştirme Sonuçları Belli Oldu…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu