GündemKöşe Yazıları

Okullar açıldı, yeni döneme Merhaba…

3 aylık uzun bir tatilin ardından öğrenciler bugün sınıfları doldurdu. Balıkesir’de 188 bine yakın öğrenci yine 15 bine yakın öğretmen sınıfları doldurdu. Balıkesir eğitim başarısı olarak birçok ili geride bırakmış durumda. Bazı adı çıkmış okullar dışında öğrenci sayısı makul seviyelerde.

Bugün eğitim dönemi başladı. Öğrenciler veliler heyecanla yeni dönem için okulların bahçelerini doldurdu. Her okulda düzenlenen törenler ardından ilk ders zili de çaldı. Eğitim ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen en önemli faktörlerden biri. Eğitiminiz ve eğitim sisteminiz kuvvetliyse bilim, sanayi yani ekonominizde o kadar kuvvetli olur. Nedeni ise düşünen beyinlerin fazlalığı.

Maalesef ülkemizde eğitim sistemi çokta iç açıcı değil. 2-3 yılda bir bazen her yıl eğitim sistemi değişiyor. Müfredat yenileniyor. Kitaplar yeniden basılıyor. Ülkemizde eğitim bir türlü tutturulamadı. İddia gibi her gelen bakan yeni bir sistem koyuyor ortaya. Bugüne kadar eğitimci olmayan Milli Eğitim Bakanları da geldi yönetime. Eğitimden anlamayan, uzmanlığı eğitim olmayan kişilere eğitim sistemi emanet edildi.

Son olarak ise yeni bir bakan ataması daha yapıldı. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte. Bu sefer eğitimin içinden gelen eğitim kökenli bir kişi olan Ziya Selçuk bakan oldu. Eğitim camiası tarafından yakından da tanın biri Bakan Selçuk. Ondan beklentiler büyük.

Kendisi de ilk olarak düzenlediği basın toplantısında olumlu mesajlar verdi. Eğitim sistemini yeri geldiğinde eleştiren biri. Ama bu sistemin bir anda değişemeyeceğini de söyleyen biri. Umut vaad ediyor bizler için.

Bizlerin tek düşündüğü ise çocuklarımızın iyi bir eğitim alarak, güzel bir geleceğe adım atmaları. Umarız yeni eğitim-öğretim dönemi beklenenleri verir. Büyük sorunlar yaşanmadan devam eder.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu