GündemÖzel Haberler

OLAN KÜÇÜK ESNAFA OLDU

 

Balıkesir Bakkallar, Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, sigara zamlarının müşteri ile esnafı karşı karşıya getirdiğini söyledi. MERHABA’ya konuşan Oda Başkanı Hasan Yançıl, bakkalların zor günlerden geçtiğini ve mesleğin yok olmak üzere olduğunu dile getirdi.

Sigara firmalarının zamları aynı anda uygulamamasından ötürü bazı sigara firmalarının piyasaya dağıtım yapmadığını söyleyen Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, müşterilerin de esnafı stokçuluk yapmakla suçladığını belirtti. Yançıl, “Bakkallarımızın stok yapacak canı kalmadı. Onlar bu mevcut sigaraları bile zor satıyorlar. Marketlerle rekabet yapamıyorlar. Eski bakkal kültürümüz yok olmak üzere” dedi.

“OLAN ESNAFA OLUYOR”

Sigara zamlarının yarattığı sıkıntının şu an itibariyle düzeldiğini söyleyen Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, “Mevcut sigara firmaları zammı aynı anda yapmayınca  esnafımız müşterisi ile istemeden karşı karşıya geliyor. İstediği sigarayı esnafımızdan alamayan müşteri de bizi suçluyor. Halbuki sigara firmaları zam konuşulmaya başladığı günden itibaren piyasaya ürün vermemeye başladılar. Zamlı fiyatlardan satılması için. Müşteri de istediği sigarayı alamayınca bizi suçluyor ve esnafın stokçuluk yaptığını iddia ediyor. Ben 40 yıllık esnafım hep aynı sorunlar yaşanıyor. Rekabet kanununa dayanılarak sigara zamları aynı gün yapılmıyor. İşte bu noktada da olan esnafa oluyor” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIN CANI KALMADI”

Bakkalların zor şartlarda yaşamaya çalıştığını söyleyen Oda  Başkanı Yançıl, “Bakkallarımızın stokçuluk yapacak canı kalmadı. Aldıkları ürünleri bile veresiye yazdırıyorlar. Ödemelerini yapamıyorlar. Esnafımız eskisi gibi stok yapamıyor. Ürün alamıyorlar. Müşteriler bunu bilse bakkalların üstüne de gelmeyecek” dedi.

“ESNAFIN EN BÜYÜK SERMAYESİ GÜLER YÜZÜDÜR”

Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, “Marketler giderek çoğalıyor. Artık her mahallede en az iki tane market var. Bu durum  bakkal esnafımızı da zor durumda bırakıyor. Kampanyalar vatandaşlara daha cazip geliyor ama bakkallarda kaliteli ürünler var. Ondan ziyade paraları eksik kalırsa, bakkalımız “Daha sonra getirirsin kardeşim” diyor. Ya da az bir eksik varsa almıyor. Ama markette vatandaşın 10 kuruşu eksik olsa alışverişini yapamıyor. Bakkallarımıza değer verelim. Kıymetini bilelim” şeklinde konuştu. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu