Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Olumsuz Beden Dili Hareketleri

Beden dili, düşüncelerimiz hakkında fikir vermektedir. Bu yazımızda olumsuz beden dili hareketlerinden bahsedeceğiz.

Olumsuz Beden Dili Hareketleri

Hepimizin fark etmeden yaptığı, o anki duygu ya da düşüncelerimizi belli eden hareketlerimiz vardır. Bu hareketler bazen karşı tarafa olumsuz sinyaller göndermektedir ve sohbetin bitmesine, iş görüşmesindeysek işi almamızı engellemesine bile neden olmaktadır. İşte Olumsuz Beden Dili Hareketleri..

Zayıf Tokalaşma

Yeni tanıştığınız insanlarla, iş görüşmenizde veya başka birileriyle tokalaşırken kendinizden emin görünmek için zayıf bir tokalaşma gerçekleştirmemelisiniz. Aksi halde çekingen ve özgüvensiz görünmeniz olasıdır.

Zayıf Tokalaşma

Konuşurken yere bakmak

Kendimizi üzgün ya da düşünceli hissettiğimizde fark etmeden yere bakarız. Karşımızdaki kişiye de aynısını yapmak ondan sıkıldığınızı veya önemseyecek durumda olmadığınızı gösterir ve bu insanlara kendilerini iyi hissettirmeyebilir.

Konuşurken Yere Bakmak
Ellerinizi arkada birleştirmek

Tam bir emir verme pozisyonu değil mi? Karşınızdaki insana sürekli bir şeyler dayatıyormuş gibi görünmek kimse tarafından hoş karşılanmaz. Aynı zamanda bu duruşla devamlı olarak karşı taraftan bir beklentiniz varmış gibi görünebilirsiniz.

Ellerinizi Arkada Birleştirmek

Ellerinizi belinize koymak

Ellerinizi tam olarak belinizin iki yanına koymak sizi sinirli ve gergin göstermektedir. Eğer yorgun olmadığınız halde ellerinizi belinizin biraz daha arka kısmında tutuyorsanız bu da sizin yorgun ve bitkin bir tavır sergilediğinize işaret eder.

Ellerinizi Belinize Koymak

Bacakları ya da kolları birleştirmek

Böyle bir duruş sergilediğinizde karşınızdaki kişiye, iletişime açık olmadığınız ve onu dinlemediğiniz mesajını verirsiniz. Ayrıca daha sağlıklı iletişim kurabilmek için kollarınız ve bacaklarınız açık bir biçimde durun. Karşınızdaki sizinle iletişime çok dava hevesle yaklaşacaktır.

Bacakları Ya Da Kolları Birleştirmek

Çok fazla ya da yetersiz göz teması

Karşılıklı sohbet halindeyken yeterli göz kontağı kurmamak özgüven eksikliği, karşınızdakini sevmemek ya da güvenilmez biri olduğunuz izlenimlerini vermektedir. Ayrıca çok fazla göz kontağı kurmak ise agresif bir izlenim yaratır. Ayrıca karşınızdaki kişinin kendini rahatsız hissetmesine sebep olur. İkisinin ortasını bulmaya çalışın.

Çok Fazla Ya Da Yetersiz Göz Teması

Daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu