GündemTürkiye Gündemi

Ali İhsan Yavuz Açıkladı

Afet bölgesinde OHAL kalkıyor. Yavuz canlı yayında kalkacağı tarihi açıkladı. Depremzede seçmenler için AFAD yardımından bahsetti. YSK hakkında bomba açıklamalar yaptı.

 

Türkiye 6 Şubat’ta asrın felaketini yaşamıştı. Çok sayıda bina yıkıldı ve 50 binin üzerinde can kaybı meydana geldi. Bunun üzerine yetkililer deprem bölgesinde OHAL ilanı yaptı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, deprem bölgesinde OHAL’in kalkacağı tarihi verdi.

 

OHAL’İN Kalkacağı tarih

Ali İhsan Yavuz katıldığı canlı yayında OHAL hakkında açıklama yaptı. Yavuz yaşanan felaketin ardından ilan edilen OHAL’in 9 Mayıs’ta kalkacağını iletti.

Ali İhsan Yavuz canlı yayında seçim ve ayrıca  YSK konularına da açıklama yaptı.

 

Fff 2

AFAD İhtiyacı Olan Depremzedelere Yardım Edecek

Yavuz, ‘’ 325 bin seçmen deprem bölgesinden başka yerlere gitti. Deprem bölgesinde seçmen profili değişmiş değil. Hem devletin kurumları hem de YSK üstüne düşeni yapıyor. CHP de biz de bunu istemiştik. Seçmene o parti bu parti diye bakamayız. AFAD’a hangi seçmen müracaat ederse oy kullanmak için kendi şehrine taşınacak. Kişi özel aracıyla deprem bölgesine geri dönmek isterse de AFAD yardımcı olacak, akaryakıt desteği verilecek.’’ dedi.

YSK İstanbul Örneğindeki Gibi Bir Hata Yaparsa Bunun Bedeli Ağır Olur

Ali İhsan Yavuz  YKS hakkında da konuşma yaptı. Yavuz, ‘’ CHP’nin iddiaları gerçek dışı. İçişleri Bakanı Sayın Soylu, bu konu hakkında açıklama yaptı. YSK, birçok kez bizim taleplerimizi reddediyor. Kayda da geçmesi açısından söylüyorum. Daha önce dedik ki, sandık başkanlarının listesini bize vermeniz gerekiyor. Görevlilerin kamu görevlisi olup olmadığını anlayalım. Çünkü İstanbul’da da böyle bir problem yaşadık. YSK yine paylaşmadı. ‘Güvenlik gerekçesiyle bunu partilere veremem’ yanıtını veriyor. Kıyameti kopartacak halimiz yok ama kayda geçsin, YSK İstanbul örneğindeki gibi bir hata yaparsa bunun bedeli bir parça ağır olur. Endişelerimiz var. Talebimizin çok doğru olduğu alanlarda da YSK’dan red yanıtı alıyoruz.’’ dedi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu