GündemGörüntülü HaberlerÖzel Haberler

ÖNCE YAYA MI? SÜRÜCÜ MÜ?

Balıkesir’in şehir içi ulaşımını değerlendiren vatandaşlardan bazıları, otobüslerin zamanında gelmemesinden şikayet ederken, bazıları ise ‘‘Herşey yolunda. Biz ulaşımdan memnunuz’’ dediler. Vatandaşların ulaşıma dair düşünceleri haberimizde.

Olumsuz hava koşulları ile birlikte trafikte oluşan karmaşada trafikteki geçiş önceliğinden tutun araç trafiği ile birlikte çukurlarda, yol kenarlarında oluşan su birikintilerinin hızlı geçişlerle sırılsıklam ettiği öğrenciler, çalışanlar ve Balıkesirliler konuştu.

Sürücüler “öncelik bizde trafiği rahatlatmak için ilerlemeliyiz derken yayalarsa “sürücü dediğin centilmen olmalı. Hava yağmurluysa araç içinde o ıslanmıyor yavaş geçmeli ve önce o yol vermeli ama nerde…” dediler.

SÜRÜCÜLER HAVA YAĞIŞLIYSA DİKKAT!

Balıkesir’de öğrenci olduğunu dile getiren Cansun Berksöz “Balıkesir’de yağışlı hava beni her zaman korkutuyor. Dikkatsiz yada düşüncesiz sürücülere denk geldiğim çok oldu. Otobüslerde dikkat etmiyor. Geçiş esasında ıslanarak üzerimi değiştirmek için yurda döndüğümü hatırlıyorum” dedi. Berksöz sadece ben değil aynı durumu yolda yürüyen herkes yaşıyor” diyerek yayanın her zaman öncelikli olması gerektiğini belirtti.

GECİKMELİ SEFERLER

Balıkesir’in kalbi Toplu Taşıma Merkezi (TTM)’ne çalışanların, öğrencilerin, dolaşmaya çıkanların yolu günde en az bir kez düşüyor. Gidecekleri semtin durağında bekleyen yolcuların en büyük derdi “Zamanında gelmeyen ulaşım araçları. Son günlerde ki olumsuz hava koşulları ile birlikte gecikmeler daha çok yaşanıyor.”

ÇİFT YÖNLÜ PARK SORUNU

TTM’nin girişinde araçların çift yönlü park etmesinden yakının vatandaşlar bu durumun trafik yoğunluğu yarattığını dile getirdiler. Adnan Menderes’ten Göçmen Konutları’na kadar ulaşan ulaşım ağında vatandaşlar istek ve önerilerini paylaştılar.

Mustafa Zont: Ulaşım konusunda aksaklıklar var. Benim gördüğüm en önemli sorun TTM’nin arkasında BASKİ’nin önünden petrol bölümüne kadar trafik var. Özellikle akşam saatlerinde otobüsler, duraklara girmek için yarım saat bekliyorlar. Orada iki taraflı araçları park ediyorlar. Trafiğe neden oluyor ve araçlar geçemiyor. Buna önlem alınmalı. Ayrıca Terminal ve Adnan Menderes Mahallesi arasında giden 25T Bir türlü zamanında gelmiyor. Sürekli gecikiyor.

Ümmiye Kirman: Özellikle Adnan Menderes’e gitmek için Yonca’dan biniyorsam ve otobüsü kaçırdıysam yandım. 26 A çok fazla gecikiyor. Sefer saatlerinde gelmiyorlar. Özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde yaklaşık 40 dakika bekliyorum. Bu durum hem yoğunluktan hem de otobüs şoförlerinin gelişi güzel hareket etmesinden kaynaklanıyor.

Osman Karaca: Ben ulaşımdan memnunum. Çok şükür herşey yolunda. Belediyemiz iyi çalışıyor. Ulaşımda on dakikada araçlarımız geliyor. D9 ile ulaşım çok rahat. Şoförlerimiz çok iyi. Yolcularla aile gibiler. Selam verirler ve güler yüzlüler.

Cemil Aslandoğdu: Balıkesir küçük şehir. Ulaşımda oldukça güzel. TTM şehrin ortasında. Gelince her yere gidebiliyoruz. Tek sorun sefer saatlerinde gelsinler yeter. Onun dışında bir isteğimiz yok. Ulaşımdan çok şükür memnunuz. Belediyemiz iyi çalışıyor.

Seda Açıktür: Ben Göçmen Konutlarında oturuyorum. Göçmen Konutlarına ulaşmak çok zor. Otobüs yalnızca bir tane var. Ve o da zamanında gelmiyor. Otobüsün güzergahını değiştirmişler ama bize söylemiyorlar. Biz de durakta saatlerce bekledik. İnsan güzergahı değiştirmişse söylemez mi? Ayrıca otobüs şoförleri çok nezaketsiz. Kaba davranıyorlar. Keyfi olarak güzergah değiştiriyorlar. Çok hızlı araç kullanıyorlar. Buna yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz. Merhaba Özel Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu