Gündem

ÖRNEK AİLELER İFTARDA BULUŞTU

Balıkesir’de barınmaya ve korunmaya muhtaç çocuklara koruyucu ailelik yapan aileler düzenlenen iftar yemeği ile bir araya geldi. Vali Ersin Yazı her ailenin bir çocuğa koruyucu ailelik yapması gerektiği mesajını verdi.

 

‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri’ projesi kapsamında Balıkesir Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programında Vali Ersin Yazıcı tüm ailelerle tek tek ilgilendi.

Tüm ailelerle fotoğraf çektiren Vali Yazıcı her ailenin en az bir çocuğa koruyucu aile olması gerektiğini vurguladı. 2013 yılında başlatılan kimsesiz veya himayeye muhtaç çocukların devlet gözetiminde koruyucu ailelere teslim edildiği proje kapsamında, bugüne kadar 608 çocuk, 497 aileye emanet edildi.

“DİĞER AİLELERE ÖRNE K OLMANIZI DİLİYORUM”

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının geliştirdiği koruyucu aile hizmet modelinin kimsesiz çocukların aile ortamında büyüyebilmesi için büyük bir imkân olduğunu dile getiren Vali Yazıcı, “Çeşitli nedenlerle aile ortamından uzak kalmış çocuklarımıza aile ortamı sunmak bizlerin görevidir. Devlet olarak bunu bizler yaparken aile ortamına sahip çıkan insanlarımızın da bu ortamdan uzaklaşmış çocuklara sahip çıkması, onları kendi evlatları gibi görüp aile sevgisi ve şefkatiyle gözetmesi bizleri son derece sevindirmektedir. Bütün koruyucu ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Aile ortamından uzak kalmış çocuklarımıza hep beraber sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ben çocuklarımız ile beraber sizlere ömür boyu mutluluklar diliyor, bu davranışınızın diğer ailelere de örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“EN HAYIRLI EV SİZLERİN EVİ”

Aileye önem verilmesi belirten Vali Yazıcı, ” Bu buluşmaların anlamı aslında hepimizin büyük bir aile olduğumuzu gösteriyor. Bu büyük ailenin bir araya gelip toplum olarak sorumluluklarımızı yerine getirme konusunda birlikteliğimizi ortaya koymaktır.  Aile, toplumun temel taşıdır. İyi yetişmiş bireyler iyi kurulmuş ailelerden yetişir.  Aile var oldukça, sağlıklı nesiller var olacaktır. Aile, bireyin huzuru ve mutluluğudur, toplumun birliği ve beraberliğidir, kültürün, tarihin sürekliliğidir. Hayırda yarışmak ne güzel. Fakat sayılarımız üzerinden değil yaptığımız işlerin mahiyeti üzerinden yarışalım. Sizlerin öncülüğünde, devletimizin sıcak eli her yere ulaşsın, daha iyi bir gelecek inşa edelim. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi  ‘En hayırlı ev,  içinde yetim olan ve yetime iyi davranılan evdir.’  İnanıyorum ki sizlerin evleri de bakıma muhtaç çocuklarımızın bulunduğu o en hayırlı evlerdendir. “dedi.

 

ŞEFKAT KAHRAMANLARI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Akbıyık’ta yaptığı konuşmada ,” Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak hizmetlerimizin en önemli ayağı olan koruyucu ailelerimizle birlikte, elimizden gelen en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. İlimizde şuan şefkat kahramanı olarak nitelendirdiğimiz 122 koruyucu ailemiz bulunmakta ve bu sevgi dolu yüreklerde geleceğimizi emanet ettiğimiz 150 çocuğumuz bulunmakta.Türkiye’de 81 il içerisinde nüfusa göre oranlandığında, ilimiz koruyucu ailedki çocuk sayısı bakımından 2’inci sırada yer alıyor.Tüm İslam aleminin Kadir Gecesini ve Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” İfadelerine yer verdi. Düzenlenen iftar programına Vali Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Akbıyık, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan,  Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu