EğitimGündem

ÖSYM Yılın İlk Sınavını Bugün Yapacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılının ilk sınavı olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS)'nı bugün yapacak.

ÖSYM Yılın İlk Sınavını Bugün Yapacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılının ilk sınavı olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS)’nı bugün yapacak. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana illerinde 47 salonda gerçekleştirilecek sınavda toplamda 5 bin 83 aday yer alacak. ÖSYM’nin yazılı açıklamasına göre, sınav süresince emniyet görevlileri dahil 344 kişi görev alacak.

İngilizce dilinde yapılacak e-YDS saat 13.45’te başlayacak olup adaylara 180 dakika süre verilecek. Sınav, saat 16.45’te sona erecek. Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, 30 dakika ek engelli sürelerini kullanabilecekler. Kimlik kartını kaybeden veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 sınav takviminde toplamda 12 e-YDS’nin yer aldığını belirterek dijitalleşme çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade etti. Ersoy, “e-YDS sonuçlarının aynı gün açıklanması, elektronik sınavların kağıt tabanlı sınavlara göre en büyük avantajlarından biridir. Hızlı sonuç alma sayesinde adaylara aldıkları puanı vakit kaybetmeden kullanma imkanı sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

İHA

ÖSYM Yapay Zeka ile Dil Sınavlarına Yöneliyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu