GündemSiyaset

Özel “vicdanınıza Sesleniyorum Adaletsizliği Siz Gidereceksiniz”

Özel “vicdanınıza Sesleniyorum Adaletsizliği Siz Gidereceksiniz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir’de Belediye Başkanları aday tanıtım töreninde konuştu. Büyükşehir adayı Ahmet Akın’ın ittifakla Balıkesir’de seçimi alacağını ancak geri çektiklerini hatırlattı. Balıkesirlilere seslenen Özel “ Adaletsizliği siz gidereceksiniz” dedi.

“Ok Emaneti Verdi Ödülünü Aldı”
Özgür Özel “Genel Başkan Özgür Özel konuşmasında Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekilme sürecine vurgu yaptı. Özel“ Ahmet dedi ki, ‘genel merkezimiz karar verdiyse olur’. Gözleri yaşlıydı. Ağlaya ağlaya ama madem ittifaktır dedi, çekildi. Burayı öyle istediler İsmail Ok’a verildi. İsmail Ok da emaneti aldı, iki eliyle AK Parti’ye verdi. Ödülü aldı. Şimdi AK Parti onu tekrar milletvekili yaptı.

“Verilemeyen Sözler Tutulamıyordur Eyvallah…”
Siyasettir eyvallah diyerek ittifaka yüklenen Özel, “ Bugünün şartları bunu gerektiriyordur. Eyvallah. Şimdi o verilen söz tutulamıyordur. Şahsen eyvallah. Parti olarak, eyvallah. Ama. Balıkesir’deki iyi insanların, sosyal demokratların yanında milliyetçi demokratların, muhafazakar demokratların, Balıkesir’i seven herkesin vicdanına sesleniyorum. Bu adaletsizliği siz gidereceksiniz. Bunu sizden bekliyoruz. Balıkesir’e bu yakışır .”dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’de partililer ve belediye başkan adayları ile tanıtım töreninde bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’de Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısında konuştu. Özel Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’dan söz aldı. Kazandığında mal varlığını Belediyenin camına asacaksın” dedi.

Balıkesir’de, 31 Mart seçimlerinden sonra belediye başkanlarının mal varlıklarını makam odalarının girişindeki cama asacaklarını söyledi. Ahmet Akın’ın bir önceki seçimde adaylıktan çekilmesi konusuna da dikkat çekti. “Ahmet Akın’ı Balıkesir’in vicdanına emanet ediyorum” dedi.

Özel &Quot;Vicdanınıza Sesleniyorum Adaletsizliği Siz Gidereceksiniz”

“Adaylaştıramadıklarımızada Kefiliz”
Kurtdereli Spor Salonu’nda düzenlenen törene katılan Özel, “Göreve getirdiğimiz arkadaşlara, ne kadar güveniyorsak, ne kadar kefilsek aday adayı olup da adaylaştıramadıklarımıza hepimiz kefiliz. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olarak bu kefaleti açıkça ortaya koyuyorum. Bazı televizyonlarda, gazetelerde birkaç kişinin isyanını, itirazını duyuyorsunuz. Görevdeyken iyi, olmayınca istifa etmeler başka partiye gitmeler ve oradan partiye ateş etmeler. Vallahi üç beş kişinin, iktidara yakın gazetelerin manşetine çıkmasının bir önemi yok. 16 bin 500 aday adayı vardı bu partide. Üçü, beşi öyle yapıyor ama sabahleyin adaydan erken kalkıp adayı arayıp ‘hadi çalışmaya gitmiyor muyuz? diyen aday adayımız; ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına getiren aday adayımız; kendisine giydirdiği aracı belediye başkan adayıma tahsis eden aday adayımız var bizim” dedi.

“Ahmet Akın Seçimi Alıyordu!”
Özel konuşmasında milletin ferasetinin Balıkesir’in tamamında olduğunu söyledi. Balıkesirlilere geçtiğimiz seçim dönemlerinden kalan hatırlatmalarda bulunan Özel, “ Geçen sefer olabilir, gelecek sefer başka olabilir. Ama adalet yerini bulacaksa ben Ahmet Akın’ı Balıkesirlilerin vicdanına emanet ediyorum. Vallahi Balıkesir kurtuluyordu, billahi Balıkesir kurtuluyordu geçen seçim. Geçen seçimlerde Ahmet Akın’ı Balıkesir adayı yaptık. Vallahi övünmek gibi olmasın ‘Ahmet Akın herkese yakın’ sloganını herkes kullanıyor ama sloganının sahibi benim. İşte yüzü burada. ‘Ahmet Akın herkese yakın’ dedim. Alıyor muydu? Alıyordu. Bütün Balıkesir şahit ki biliyor ki Ahmet Akın Millet İttifakı’nın adayı olarak o seçimi alıyordu. Bu kabusu bitiriyordu .”dedi.

“Adayınızı Çekin Dediler!”
Ahmet Akın’ın Dürüst, çalışkan, insan ayırmayan, parti ayırmayan, siyaset ayırmayan, hizmet eden bir belediye başkanı olarak Balıkesir’e geleceğine değinen Özel, “O süreçte dediler ki ‘adayınızı geri çekin’, ‘burayı biz istiyoruz’” dediklerini hatırlattı.

“İsmail Ok Emaneti Alıp AK Partiye Verdi”
Genel Başkan Özgür Özel konuşmasında Ahmet Akın’ın adaylığının geri çekilme sürecine vurgu yaptı. Özel“ Ahmet dedi ki, ‘genel merkezimiz karar verdiyse olur’. Gözleri yaşlıydı. Ağlaya ağlaya ama madem ittifaktır dedi, çekildi. Burayı öyle istediler İsmail Ok’a verildi. İsmail Ok da emaneti aldı, iki eliyle AK Parti’ye verdi. Ödülü aldı. Şimdi AK Parti onu tekrar milletvekili yaptı. Ne var ortada? Ortada milli irade hırsızlığı var. Ne var ortada? Ortada Balıkesir’in iradesinin çalınması var. Balıkesir geçen sefer karar vermiş, diyor ki ‘büyükşehiri AK Parti’den alacağım, Ahmet Akın’a vereceğim, yani milletin hizmetine vereceğim’. ‘Adayı çekin, çekelim. Şu arkadaşa verin, verelim’. Seçimi kaybetti. Ne yapalım, o süreçte. Şu söz kulağımın içindedir. ‘Hem vallahi hem billahi, kimseye borcum yok ama Ahmet sana borcum var’ dediler. “

Özel &Quot;Vicdanınıza Sesleniyorum Adaletsizliği Siz Gidereceksiniz”

“Adaletsizliği Siz Gidereceksiniz”
Siyasettir eyvallah diyerek ittifaka yüklenen Özel, “ Bugünün şartları bunu gerektiriyordur. Eyvallah. Şimdi o verilen söz tutulamıyordur. Şahsen eyvallah. Parti olarak, eyvallah. Ama. Balıkesir’deki iyi insanların, sosyal demokratların yanında milliyetçi demokratların, muhafazakar demokratların, Balıkesir’i seven herkesin vicdanına sesleniyorum. Bu adaletsizliği siz gidereceksiniz. Bunu sizden bekliyoruz. Balıkesir’e bu yakışır.”

Özel, “Malvarlıkları kapıya asılacak”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in yüzünü öne eğdirenler olduğunu iddia ederek hesap sormayı 31 Mart’ta Balıkesirlilere bıraktıklarını söyledi. Özel, “Türkiye’de bir yerel yönetimde görülmedik kadar kötü ihalelerin yapıldığı asla kabul edilemeyecek nitelikte yandaşların kayrıldığı, Balıkesir’in varlıklarını birilerine peşkeş çekildiği bir sürecin geldiği yerdeyiz. Şunun için söylüyorum. Yargı böyle küçük çıkışlar yapıyor ama az sayıda cesaretini koruyanlar başaramıyor, hemen alıp atıyorlar. Birkaç müfettişi cezalandırıyorlar. Vallahi ne yargı, ne Sayıştay, ne Danıştay baş edemiyor. Ama buna bir kişi dur diyebilir. O bir kişi Balıkesir’in, Balıkesirlinin ta kendisidir. 31 Mart’ta bunlardan hesabı sormayı Balıkesirli hemşehrilerimize bırakıyoruz. 31 Mart’ta Ahmet Akın Balıkesir Büyükşehir’i kazandığında Balıkesir’deki belediye sayılarımızı arttıracak. Bizim yapacağımız bir şey var. Ahmet Akın belediyeye gidecek ya, belediyenin kapısına gelecek ya, hep birlikte içeri gireceğiz ya, girmeden duracak. Cebinden mal varlığını çıkaracak. Balıkesir Belediyesi’nin girişindeki cama Ahmet Akın mal varlığını asacak. 31 Mart’ta belediyeyi kazanan bütün belediye başkanlarımız mal varlıklarını belediyenin girişine asacaklar” dedi. Başkanlardan söz aldı. HABER MERKEZİ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu