GündemÖzel Haberler

PAZARCININ DİLİNDEN PAZAR ALIŞVERİŞLERİ VE FİYATLAR

Balıkesir’de pazarcılar ürünlerine güveniyor.Sağlıklı ve doğal ürünlerin satışını yaptıklarını belirten pazarcılar fiyatlara ilişkin az üretimi yapılan ürünün fiyatının yüksek olmasının normal olduğunu ancak satışların bu konuda ağır olduğunu söylüyor.

Pazarcılar 2

Alım gücü sağlık konusunda yiyeceklere geldiği zaman düşünerek alıyorlar diyen pazarcı Ali Şahin kış vakti bol bol yenmesi gereken yeşil sebze ve meyveler pazarın en ucuzları ancak halk eskiylşe kıyas yaptığı için bu fiyatlar çok yüksek diyor. En basiti 1Tl olan maydanoz 3 Tl’den satılıyor.

Sabahın erken saatlerinde yerini alan sebze ve meyveler mevsimine göre renkli yapraklarıyla dikkat çekiyor. Ispanağın koyu ve açık yeşil tonlarıyla tezgahta yerini aldığı prasa, roka, pazı, kara lahana ve benzeri yeşilliklerin yanında karnabahar, lahana, mor kelem, turuncu-beyaz havuç vb… ürünler müşterilerinde severek aldığı ürün çeşitleri olarak göze çarpıyor. Fiyatlarsa her Pazar durumuna ve üretimine göre değişkenlik gösteriyor. Pazarcıların pazarcılıkla ilgili söylemleri ise şöyle;

Pazarcılar 1

Yücel Karaman: Sebze ve meyve satmakla uğraşıyorum, hemen hemen 1 aydır meyvelerde bir artış yok sadece muz ve mandalinada var. Mandalinada fiyat yüksek ama portakal aynı.

Hüseyin Karayasin: İşlerimizin gidişatı iyi normal, yetiştirdiğimiz ürünler genellikle organik köylü malı kırmızı pancar iç organlara iyi gelir, brokolinin fiyatı 5 lira pancar 4 lira kerevizin kilosu 5 lira gelen kişilerin %90’ı alıyor.

Ahmet Öç: 20 yıldan beri patatesçiyim, şu anda fiyatlarımız normal herhangi bir artış yok kilosu patatesin 1 buçuk soğanda vardı artış ancak şu anda gerileme başladı. Haftada 5 gün pazarlara çıkıyoruz. Marketlerden dolayı biraz alımlar düşüyor.Serap Acar’ın haberi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu