GündemGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerSiyaset

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!

AK Parti ve MHP ittifakını eleştiren CHP Milletvekili Mehmet Tüm ittifaka ilişkin, ‘Kirli ittifak’ dedi. Tüm , ‘ AKP, MHP’ye ortak verilen oylar yine geçerli sayılacak ve daha sonra kendi aralarında yine bölüşecekler. Daha önce sandıkların güvenliğini insanlar, parti görevlileri sağlıyordu şimdi ise neredeyse Emniyet güçlerine verildi.’ Şeklinde konuştu.

MERHABA’ya konuşan CHP Milletvekili Mehmet Tüm, ‘Geçen Pazartesi parlamentoda ittifak yasası gerçekleşti. Bu ittifak yasasına kirli bir ittifak yasası diyoruz. Çünkü sadece AKP ve MHP’nin anlaştığı bir yasa. Muhalefeti yok sayan, muhalefetin önemine dikkat edilmeyen yasa bu mecliste tartışılacaktır. Pazartesi günü Meclis televizyonunun kapalı olduğu bir günde 24 saat bizi çalıştırarak 26 yasayı geçirdiler. Geçen dönem bir referandum oldu mühürsüz oyları geçersiz saydılar. Şimdi de o mühürsüz oyları yasallaştırma yasasını çıkardılar. ‘dedi. Tüm devamında şunları söyledi: ‘Önümüzdeki dönem yapılacak seçimlerde aynı binada oturan insanların sandıklarını değiştirecekler. Sandıkları bir yerden başka bir diğer yere taşıyacaklalar. AKP, MHP’ye ortak verilen oylar yine geçerli sayılacak ve daha sonra kendi aralarında yine bölüşecekler. Daha önce sandıkların güvenliğini insanlar, parti görevlileri sağlıyordu şimdi ise neredeyse Emniyet güçlerine verildi. Önümüzdeki dönemde oyları çalmaya dönük bir yasa çıkardılar. İnsanların sandığa olan güveni giderek azalıyor. İktidar neden buna başvuruyor. Anlaşılıyor ki iktidar sürekli kan kaybediyor. Bu ittifakta anlaşılan şu: MHP 110 barajının altında 110 barajına ihtiyacı olduğundan dolayı AKP 50+1’i bulamıyor şuanda kamuoyunda ciddi bir sorun var.İki partinin birbirine ihtiyacı var ve bundan dolayı bu yasayı çıkardılar.’

TÜM ‘2019’DA AKP’Yİ YOLCU EDECEĞİZ’

‘Bazı yasalar ve özellikle ülkeyi ilgilendiren yasalar anlaşarak yapılmalı. Ama sayısal üstünlükten dolayı oldu bittiye getirdiler. Bu antidemokratik yasayı ve kirli ittifakı gündemde tutacağız. Parlamentoda her gün konuşacağız ve OHAL biran önce kaldırılmalı bu ittifak yasası geri alınmalıdır. Demokrasi çoğunluğun ağzından tahakküm değildir. Demokrasi o ülkede yaşayan herkesin söz ve karar sahibi olmasıdır. Yüzde 50 insanların iradesini yansıtmayan bir yasa doğru bir yasa değildir. O nedenle bu yasayı kabul etmiyoruz. Yasanın geri alınması içinde sonuna kadar mücadele edeceğiz. Vatandaşlarımız asla umutsuzluğa düşmesinler. Herşeye rağmen 2019’da AKP yi yolcu edeceğiz’ Yüzde elli yurttaşların iradesini yansıtmayan bir yasa doğru bir yasa değildir bu yasayı kabul etmiyoruz yasanın geri alınması için mücadele edeceğiz. Herşey erağmen 2019 da AKP’yi yolcu edeceğiz.’

‘SİLAHLANMANIN ÖNÜNÜ AÇTILAR’

Silahlanma toplum açısından ciddi bir sorundiyen CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye’de şuan 25 milyon kaçak silah bulunuyor. Her üç kişiden biri silahlı. Bakkaldan manavdan ekmek alınıp satılır gibi silah alınıp satılıyor ‘dedi.

Tüm, İstanbul’da Elif Palandöken 17 yaşındaki bir kız birileri tarafından öldürülmüştü. Öldüren şahıs silahı gidip internetten alıyor. Önce 700 lira para yatırıyor kalan kısmını da daha sonra ödüyor. Hergün sokaklarda 3-5 cinayet işleniyor. Ve öldürülende en çok kadınlar. AKP iktidara geldiğinden buyana 14binin üzerinde kadın cinayete kurban gitmiştir. İnsanlar sokaklarda hergün çok rahat bir şekilde silah taşıyorlar. Ve çok rahat o silahlarla cinayet işleniyor. Bir an önce buna çözüm bulmak gerekiyor. İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2017 yılında 106 bin kaçak silah olduğu söyleniyor. Ben bunu İçişleri Bakanlığına sordum.106bin silah kayıp bu silahlar nerede? diye soran Tüm,106 bin silah nerede hesabını vermek zorundasınız’ dedi.

BU KONUNUN SİYASETİ VE PARTİSİ YOK!

15 Temmuzdan sonra sivil vatandaşlara dağıtılan silahlar olduğunu iddia eden Milletvekilli Mehmet Tüm o silahlarda pekçok insanın elinde halen bulunmakta. Silahlarla cinayet işleniyor. Defalarca çağrıda bulunmamıza rağmen, araştırma önergesi vermemize rağmen AKP grubu tarafından reddedildi. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bazı konular toplumun ortak sorunları. Araştırma önergemiz reddedildiği günden buyana ben öğünde söylemiştim bu cümleyi Ogün dönen silah yarın sizin çocuklarınıza dönecektir. Bu tip konuların partisi, siyaseti yoktur. Bu konularda iktidarın acilen önlem alması gerekiyor. Yoksa giderek cinayetler artacak. Biran önce bu sorunlara çözüm üretilsin Parlamentoda ben bunun peşini bırakmayacağım sık sık dile getireceğim ve gündemde tutmaya devam edeceğim.

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu