GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

BAŞBAKANA NİYE MAL EDİYORSUN

Kardeşim vatandaş “beni öldürün” diye feryat ederken, üstelik tebliğ etmeden ve haber vermeden yıkıma geliyorsun, üstüne üstlük bir genelgeyi gösterip Başbakan gönderdi diye vatandaşla Başbakanı karşı karşıya getiriyorsun.

Birebir gözlerimin önünde yaşanan ve www.gazetemerhaba.com adlı sitemizde yayınladığımız görüntülerde de açıkça yer alan bu durum, hiç kuşkusuz bürokrasi tarafından, halk ile siyasilerin karşı karşıya getirilmesinin ilk örneği değil.

Olay dün Balıkesir-Havran yolu üzerinde, Havran sınırları içindeki yol boyunca körfeze tatile gelen binlerce insanın uğrak yeri olan ve köylülere ait olan doğal ürünlerin yer aldığı tezgâhların yıkımı esnasında yaşandı.

Karayollarına bağlı ekipler, yayınlanmış bir genelgeyi uygulamak için iş makineleri ile tezgâhları direkt yıkmaya gelmiş. Yıkmaya gelmiş diyorum çünkü öncesinde her hangi bir bildirim ya da tebliğde bulunulmadan, vatandaşın oradaki mallarını taşımalarına fırsat vermeden adeta baskın bir yıkıma gelinmiş.

İyi de, bu insanlar adi suçlu ya da terörist değilken baskın bir yıkım yapılmasının nedeni ne?

Bu bile tek başına anlaşılır gibi değilken, vatandaş tepki gösterince “bizi başbakan gönderdi” ne demek?

Şaşırmayın lütfen bu bizzat gözlerimle gördüğüm ve kulaklarımla duyarak yaşadığım bir sahneydi dün.

Yasalara karşı boynumuz ince elbette.

O tezgâhlar yasalara uygun değilse kaldırılıp uygun yerlere alınmalı buna da eyvallah.

Ama bunu vatandaşa zulmetmeden yapmak gerekmiyor mu?

İşin en acı kısmı ise yıkıma gerekçe olan yolun, genişletme çalışması ile yapılan istimlak bedellerinin hala bu tezgahları yıkılan vatandaşlara hala ödenmemiş olması.

Yani çift yönlü yol yapımı öncesi yola uygun mesafede bulunan bu köylülerin tapulu mülkleri istimlak ediliyor ve henüz bu istimlak bedeli ödenmeden, yapılan yeni yola mesafe kısaldığı için burası uygun değil deyip tezgâhlarını yıkıyorsun.

Şayet Havran Belediye Başkanı devreye girip yıkımı durdurmasa, güya “Başbakan gönderdi” deyip inanılmaz bir acımasızlık ve Allah korusun belki de bir faciaya tanık olacaktık.
Haa bu facia kime mal olacaktı peki?

Bizi Başbakan gönderdi diyenlere mi, yoksa her şeyden bihaber olan Başbakana mı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu