EkonomiGündemTürkiye Gündemi

Posta sektörü e-ticaretle büyüyor

Posta sektörü e-ticaretle büyüyor

Posta sektörü, son yıllarda e-ticaret hacminde yaşanan artışın etkisiyle gelirlerini katladı. Sektörün net satış gelirleri, 2023’ün ilk yarısı itibarıyla yıllık bazda iki katına çıkarak 25,3 milyar lira seviyesine ulaştı.

AA muhabirinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan 2023’ün ilk yarısını kapsayan Türkiye Posta Sektörü Pazar Verileri Raporu’ndan derlediği bilgilere göre, sektörde yetkilendirilmiş işletmeci sayısı 46 oldu, bu işletmecilere 24’ü ulusal, 28’i yerel olmak üzere 52 yetkilendirme verildi.

Sektörde haberleşme gönderileri sayısı, geçen yılın ilk 6 ayında 220,3 milyon olarak gerçekleşti. Şehirlerarası gönderilerin tüm haberleşme gönderileri içerisindeki payının yüzde 84,8 olduğu ve gönderilerin büyük bölümünü oluşturduğu kaydedildi. Bu dönemde haberleşme gönderisi teslimatının en çok gerçekleştiği iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.

Haberleşme gönderileri haricinde kalan ve posta kolisi veya kargosu şeklinde nitelendirilen diğer posta gönderilerinin sayısı yıllar itibarıyla artış eğilimini sürdürdü ve geçen yılın ilk yarısı itibarıyla 598,1 milyonu aştı ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 arttı. AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu